четвер, 12 грудня 2013 р.

Україна. Демократія? Шлях до Європи?


  Сьогодні, незабаром після 17-ї години, до мене надійшла інформація, що в центрі Черкас, біля мерії намагаються знести намет, який служив громадською приймальнею народних депутатів Ю.Сиротюка та М.Томенка. Також у цих наметах студентською молоддю та громадськими активістами проводився збір пожертв для Євромайдану в Києві.
   За 10 хвилин я був біля... місця, де декілька днів стояв намет. Саме ж місце (вже порожнє!!!) було оточене сотнею МУСОРІВ (мєнтів). Ті, хто стоїть проти свого народу, б'є свій народ, знущається з нього, обмежує власний народ (той народ, за рахунок якого годується. отримує зарплатню) у своїх конституційних правах, по іншому називатися не можуть.
   Очевидці розповіли, що до намету під супроводом міліції підійшла група молодиків спортивної зовнішності (яких в народі вже влучно прозвали "тітушками") і під прикриттям працівників, що повинні стояти на захисті   ПРАВОПОРЯДКУ викрали намет та  речі, що у ньому знаходилися. Додам, що там же, на тому місці біля намету, залишив свій пакет зі священницьким облачінням священник, який після служби Божої повертався додому і вирішив поцікавитись, що діється на площі біля мерії. Поцікавився. І зостався без облачіння...  
  В цей же час я за малим не залишився без своє новенької фотокамери: якась тітушкоподібна тваринка вихопила її у мене з рук. Та вчепилася йому в руку жіночка, яка знаходилася поряд і зчинила голосний лемент.  Я сам вже й не пам'ятаю, що йому казав, але за мить фотоапарат було відпущено з тих лап.
   Пізніш до місця під'їхала автівка "комунальної служби", куди під щільною охороною ПРАВООХОРОНЦІВ все, вкрадене було завантажене. При цьому один із молодиків ударив кулаком в обличчя одного із «свободівців». Зчинилася невелика штовханина, після якої "тітушки" покинули місце подій. А покинули, як я гадаю, тому, що отримали інформацію, що до місця подій наближається представництво нашої Церкви, очолюване Митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном. І, як ми знаємо, при появі святих отців, навіть тварини перестають бути звірми...
   Опісля почався мітинг, на якому кожен мав можливість висказатись про свої враження від сьогоднішніх подій, своє бачення подальших кроків суспільства, що постало.
  До виступів долучився і щойно прибувший з Америки
Лесь Балабан.











Знімемо усіх, хто нас знімає...






















Митрополит Іоан.



























Лесик після Нью-Йорку в Черкасах змерз.


  

Немає коментарів:

Дописати коментар