понеділок, 2 грудня 2013 р.

Черкаські журналісти проти міліцейського свавілля.

Повідомляє сайт "Прочерк".

   
Акцію протесту проти побиття мирних громадян і журналістів у Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» вирішили провести черкаські журналісти під обласним управлінням МВС. Сьогодні близько 17.00 під стіни черкаського МВС прийшли журналісти майже всіх черкаських ЗМІ.
Журналісти розгорнули плакати з написом «Руки геть від журналістів» тощо та кричали міліції «Ганьба!». Також представники засобів масової інформації принесли під двері міліціонерам пляшки з «кров’ю», щоб правоохоронцям вистачило цього, і щоб вони більше не били громадян на майданах.
Ініціювали акцію Черкаська обласна організація НСЖУ разом з журналістами Світланою Пічугіною та Володимиром Лимаренком.
До речі, як зауважила пані Світлана, вона отримала у міській прокуратурі відмову про порушення кримінальної справи у зв’язку з заявою про перешкоджання журналістській діяльності, яку вона писала після того, як невідомі молодики не пускали її та колег на сесію обласної ради. А з обласної прокуратури вона взагалі не отримала відповіді по результатам розслідування.
Виступив перед присутніми і відповідальний секретар Черкаської обласної організації НСЖУ Василь Трохименко.
– Сьогодні ми також пригадуємо Василя Симоненка, який 45 років тому постраждав від рук озвірілих міліціонерів, що відбили йому нирки, що послугувало виникненню у нього смертельної хвороби. Ми пригадуємо В’ячеслава Чорновола, який боровся за свободу слова, демократію і його загибель досі не розслідувана. Символом боротьби за демократцію став Георгій Гонгадзе. Його вбивство також не розслідувано і замовники не покарані. А нині від рук «беркутівців» постраждало 45 журналістів. Зараз вони – з розбитими головами і поламаними руками. Замість того, щоб захищати громадян, міліція їх б’є! Це неприпустимо! – заявив Василь Трохименко.
Він також озвучив офіційну заяву НСЖУ, в якій закликав журналістів працювати професійно й об’єктивно.
По периметру стояло декілька міліціонерів, із журналістами поспілкувалися, зокрема, начальник управління громадської безпеки Володимир Іващенко та начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Людмила Поліщук.
 
Насамкінець журналісти підписалися під вимогою негайно дати правову оцінку діям спецпризначенців на Євромайдані і відкрити кримінальні справи за фактами перевищення ними службових повноважень, перешкоджання журналістській діяльності і злочинної бездіяльності правоохоронців, які не захищали мирних громадян. Заява буде направлена в Генпрокуратуру і обласну прокуратуру.
                                                          *    *     *
А ще автор з "Прочерка"  Назарій Вівчарик у Фейсбуці розмістив фото з місця цієї події, яке прокоментував.
   Кажуть, що коли стоїш між двома людьми з однаковим іменем, треба загадувати бажання. Але мене теж звати Назарій, як і цих двох класних дядьків))) Тобто тут вже стопроцентно все
збудеться! (Фото з-під черкаського МВС)

— разом із Назар Обідзінський та Назар Лавріненко.
По закінченні акції журналістів о 18-00 черкасці, не згодні з діями антиукраїнської влади, в Україні та Черкаській області зокрема, зібралися на Театральному майдані.
   Попри те, що на вулицях Черкас йде сніг та дме сильний вітрюган, на зібрання прийшло кілька сотень черкащан.
Перед містянами виступили, зокрема, депутат міськради Микола Булатецький та депутат обласної ради Любов Майборода, координатор опозиційної ради Черкащини Леонід Даценко.
Цікаво, що за дві години до початку євромайдану, що організовує опозиція, на Театральній площі збиралося на власний майдан студентство. Зібравшись, з прапорами України та УПА вони попрямували на мітинг на Соборну площу. Втім о 18:00 молодь приєдналася до загального євромайдану на Театральній площі.
Під час заходу кілька дівчат збирають кошти для організації поїздки на столичний Майдан.
  А зараз там проходить класний концерт рок-гурту "Спів братів".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар