середу, 12 березня 2014 р.

Проросійський шабаш в Черкасах не відбувся.

Не далі, як учора-позавчора наближені до Черкащини електронні ресурси, окремі групи та сторінки соцмереж рясніли анонсами про таке:  «Український вибір» кума Путіна Віктора Медведчука запросив своїх прихильників на з’їзд територіальних громад у Черкаси. Основним питанням з’їзду малося  об’єднання територіальних (земських)  громад у земства районні, обласні.  Підготовка Земського Собору Русі.
   Ми чудово розуміємо, що справжня
мета таких з’їздів — сіяти сепаратистські настрої серед українців та закликати їх до федералізації.
  Такий захід повинен був відбутися сьогодні, 12-го березня о 10-00 у приміщенні міського будинку культури ім. Кулика, що в колишньому клубі тютюнової фабрики.
 Приїжджаю я сьогодні на місце проведення заходу (антиукраїнського шабашу) приблизно за 15 хв. до десятої. Друзі, що на цей час вже тут були, повідомляють:
вранці черкаська самооборона разом із СБУ затримала в готелях та гуртожитках більше двадцяти так званих «слухачів з’їзду територіальних громад». Підставою послужила інформація, що ті привезли російські прапори та сепатаристські агітки, щоб збурювати черкащан. Від окремих осіб я чув, що анонсувалося "водруженіє" триколора РФ поблизу місця проведення та деякі російськомовні знайомі (це вже треба перевіряти) повідомляли, що питання ставилося навіть про можливість придбання у місті зброї...
   До речі, місцевий сайт "Про головне"  повідомляє, 
"організатор з’їзду Володимир Репа-Ніженець стверджує, що нічого не знав про знайдені у запрошених сепаратистські буклети. Однак за іформацією черкаської «Самооборони», саме ця людина пов’язана зі встановленням на Донецькій ОДА російського триколору".
  Далі - сайт "Дзвін": "
Після попередження у ЗМІ,  зокрема й у “Дзвоні”, про можливі провокації керівництво цього муніципального закладу (міського будинку культури ім Кулика - Н.О.), яке ще 6 березня (!) дало згоду на його проведення, миттєво відмовило організаторам цього дійства у приміщенні". Проте внаслідок затримання сьогодні зранку п’ятьох найбільш активних пропагандистів “русского мира”, що й були організаторами “з’їзду”, менш поінформована частина заїжджих “друзів Путіна” перебувала у певній прострації.
Серед групи “вболіваючих за єдність Русі” кількістю до 35 осіб чомусь переважали молоді чоловіки із похідним спорядженням, які не йшли на контакт із журналістами та не дозволяли знімати їх зблизька. Вони не відповідали про мету їх зборів та про те, звідкіля вони власне приїхали.
Після невеликої словесної перепалки з хлопцями із загонів черкаської самооборони, які досить вчасно встигли оточити заїжджих молодиків, що вже хотіли дременути з місця події, цю групу у досить мирний  і майже ненасильницький спосіб було заблоковано до приїзду міліції. Наші народні міліціянти очолювані начвідділу дільничних інспекторів черкаського УМВС підполковником Володимиром Тютюнником теж не пасли задніх. Одразу після прибуття на місце незапланованого зібрання “російських патріотів”, вони ввічливо із пред’явленням власних посвідчень поцікавилися у “гостей міста” хто вони і звідкіля. 
Перевіривши наявні документи “туристів” працівники міліції знов таки “ввічливо але дуже настійливо” запросили цю “групу товаришів” до райвідділку “з метою перевірки даних громадян на предмет їх попередньої участі у протиправних діях”.
Єдиною проблемою виявився дефіцит “посадочних місць” у прибулих міліцейських “бобіках”, тож везти до міліції багатьох затриманих довелося черкаським автомайданівцям на чолі з Русланом Зорею, які теж раніше активно відслідковували маршрут пересування “туристів” по нашому славному місту Черкаси.
  Далі - те, що мені вдалося відзнімкувати:
 





 
Ось такі журналісти-оператори були...














Хто до "воронка" не вмістився, попрямував до автобуса, запропонованого "автомайдянівцями".

Немає коментарів:

Дописати коментар