середу, 19 березня 2014 р.

Незрозуміла “самооборона” захопила заповідник у Трахтемирові

napadenieЯк розповідають місцеві жителі, тиждень тому незрозумілі люди в камуфляжах і зі зброєю захопили мисливське господарство Регіонального ландшафтного парку “Трахтемирів”, що у селі Трахтемирів Канівського району. Це приватний парк загальною площею 11 000 га або 110 км кв., створений 2000 року на території Трахтемирівського заповідника, і його власники займаються розведенням диких кабанів та інших диких тварин у мисливських цілях. Певний час володіння цим господарством приписували одіозному Ігору Бакаю, керівнику ДУСі при президентові Леоніду Кучмі.
Озброєні чоловіки представились охороні підприємства “Цибулівською сотнею із Холодного Яру”, яку нібито відправили з Києва взяти під контроль парк до того часу, коли Кабінет Міністрів прийме рішення про націоналізацію. Утім, для черкаської самооборони ця подія стала повною несподіванкою.
“Оскільки канівчани налякані, сприймаючи те, що відбулось, як напад незрозумілої банди, що хоче захопити ласий шматок землі району, я буду звертатись до Генеральної прокуратури та МВС із проханням розібратись у ситуації. Не припустимо, щоб озброєні загони тероризували людей і бізнес. Для наведення порядку, в тому числі і в сфері незаконно приватизованого майна, є законні методи і органи”, – прокоментував народний депутат від канівського округу Леонід Даценко.
Тетяна Воронцова

Немає коментарів:

Дописати коментар