пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Чи є в Черкаському районі Народна рада?



 Щойно прийшов з IV засідання Народної ради Черкаського району. До кінця не досидів - мені півтори години вистачило, аби увійти в курс справи та зробити висновки  для себе. Можливо, й не лише для себе.
   За столом сидить президія. Решта пара десятків присутніх - у партері. Тут - сільські голови деяких сіл району, пара депутатів районної ради, сільські активісти, представники від районної, черкаської міської самооборони.  Прийшов і голова районної ради Анатолій Яріш.
   Засідання розпочинається. Ведучий встає й зачитує порядок денний, який приймається простими киваннями голів присутніх. Перше - прийняття проекту положення. Цей же ведучий зачитує й проект. Деякі з пунктів:
- Забезпечення конституційності...
- Люстрація посадовців у районі. (А що, вже є Закон про люстрацію?) Як приклад, у Черкасах вже працює Громадський люстраційний комітет. Але ж - ГРОМАДСЬКИЙ, який не має жодних повноважень. Та й посьогодні ще не приступив до роботи, згідно саме люстрації. Зараз він скоріш нагадує тимчасову слідчу комісію діяльності високопосадовців області й міста (причому, головним чином - силовиків) за останні три місяці.
Звичайно, як я розумію, такий проект повинен бути обговорений, причому попунктно. Але обговорення розпочалось з питання, чи мають право входити в народну раду Самооборона, депутати районної ради, квота представників політичних партій... Я хвилин біля 15-ти тримав підняту руку, аби запропонувати розпочати з обговорення якісного складу ради. Тобто, розпочати з самолюстрації. А для цього зібратися ініціативній групі, можливо, з залученням  авторитетів громад сіл та селищ, і найперше - розробити певні критерії, яким повинні відповідати ті, хто має бажання попасти в Народну раду.
  Ось, як приклад. Бере слово один з депутатів райради. Розпочинає з критики роботи Черкаської обласної, міської народних рад. На весь голос, нікого не боячись, піддає жорсткій критиці посадовців сьогоднішньої, нової влади. Мені так кортіло у присутніх запитати, скільки разів за останні 4 роки ця людина піддавала жорсткій критиці діяльність тієї, "януковиче-тулубівської" влади...
   Так і недочекався свого слова, але наслухався, що ось-ось повинні прийняти Положення, залишалося лише домовитись про кількісний склад Народної ради. Ах, да! Точилися й суперечки, як правильно офіційно назватися - Народна рада Черкаського району чи Черкаська районна народна рада. Слава Богу, обрали перший варіант...
   Як я повідомив на початку цього допису - все це зайняло близько півтори години. А у порядку денному 5 чи 6 пунктів... А про трагічний, передвоєнний стан в країні - ніхто ні пари з вуст.
   Пішов по-англійськи...
















4 коментарі:

  1. Згодний. Для того, щоб заявляти про себе, як про Народну раду потрібно запитати чи відповідають особи, які входять до її складу категоріїї, що мають моральне право когось люструвати? От наприклад один з таких це Коротких, громадський активіст при цій раді. Доречі його син генерал Російської Федерації керував діями зелених чоловічків в Криму проти цілісності України . То може Коротких це шпіон? Яке він має право приймати участь у люстраціях посадовців. Такі самозванці-діячі спочатку самі потребують люстрації!

    ВідповістиВидалити
  2. Народна рада Черкаського району не легітимна. Секретар Народної ради
    Устименко Ярослава не має навіть середньої освіти. Школу покинула, має 17 років від народження не має ні місця проживання ні коштів для існування, тільки являється дочкою голови ради Устименка Олега. Веде асоціальний спосіб життя

    ВідповістиВидалити