вівторок, 4 березня 2014 р.

Українське козацтво оголосило на Черкащині мобілізацію


3 березня 2014 року відбулася Рада козацької старшини Черкаського крайового отаманства Українського козацтва, яка призначила заходи з мобілізації козаків Черкащини та добровольців у зв’язку з агресією Росії проти України.
Також було прийнято Звернення РКС ЧКО УК до черкащан, у якому зокрема вказано адреси й телефони реєстраційно-облікових пунктів у нашій області, і яке ми наводимо у скороченому вигляді:

ЗВЕРНЕННЯ

Ради козацької старшини Черкаського крайового отаманства Українського козацтва з приводу військової агресії Російської федерації проти України
 3 березня 2014 року                                           м. Черкаси
Шановні земляки-черкащани!
На Святу землю нашої України прийшла велика біда. На суверенні терени нашої Держави віроломно ступила нога російського агресора.
Московський диктатор Путін наляканий перемогою нашого народу у боротьбі проти злодійсько-феодального режиму своєї маріонетки Януковича, вирішив покарати волелюбних українців потопивши в крові наше прагнення жити у соборній незалежній демократичній країні…
Таким чином мова зараз йде не просто про територіальні претензії Російської федерації, а про загрозу існуванню самої незалежної Української Держави.
У цей нелегкий для Батьківщини час, …, козаки і старшина Черкаського крайового отаманства готові підставити своє плече Збройним Силам України й новій українській владі та дати рішучу збройну відсіч російським загарбникам.
Відповідно до Конституції та законів України, керуючись Статутом Українського козацтва та наказом Верховного отамана УК № 201/14 від 1 березня 2014 року Рада козацької старшини Черкаського крайового отаманства оголошує про загальну мобілізацію козаків та добровольців з числа патріотично налаштованих громадян України до підрозділів територіальної оборони ЧКО УК.
Підрозділи територіальної оборони (ПТО), що створюються Черкаським крайовим отаманством УК у відповідності до Закону України «Про участь громадян у охороні громадського порядку і державного кордону» та Статуту Українського козацтва, є парамілітарними формуваннями для здійснення оперативно-тактичних заходів із збройного захисту районів їхньої дислокації у чіткій взаємодії з командуванням ЗСУ, Держкомкордону та місцевими органами самоврядування.
Закликаємо усіх патріотів України віком від 18 років, як військовозобов’язаних, так і тих, хто за різних обставин не підлягає призову на дійсну військову службу, але бажає не словом, а ділом стати на захист своєї Вітчизни, пройти реєстрацію та стати на облік у осередках УК на Черкащині.
Повідомляємо громаді Черкащини, що для проведення мобілізаційних заходів ЧКО УК на території області створені декілька реєстраційно-облікових пунктів (РОП):
Черкаський РОП, адреса: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 266/1, оф. 203 («Облагробуд», у дворі); тел.: (0472) 50 19 31, (096) 077 99 67; 
Уманський РОП, адреса: м. Умань, вул. Урицького, 12 (Уманський об’єднаний міськвійськомат); тел.: (096) 375 73 22;
Монастирищенський РОП, адреси: 1) м. Монастирище, вул. Гагаріна, 51 (Військкомат), 2) Монастирищенський р-н, с. Леськове; тел.: (04746) 9 37 20, (096) 018 66 00;
Кам’янський РОП, адреса: м. Кам’янка, вул. Героїв Майдану (кол. Леніна), 37, оф. 37; тел.: (04732) 6 23 75, (04732) 6 06 40, (067) 352 97 97;
Золотоніський РОП, адреса: м. Золотоноша; тел.: (066) 345 61 46, (098) 723 50 40, (099) 646 84 94.
При собі мати: паспорт, довідку про ідентифікаційний код, 2 фото 3х4, для військовозобов’язаних – військовий квиток. Інші документи – після співбесіди та заяви на вступ до ПТО.
Рада старшини ЧКО УК наголошує, що проведення мобілізації до підрозділів територіальної оборони УК не є і не може бути альтернативою виконання військового обов’язку у  лавах ЗСУ та участі у загонах самооборони, що створені народними радами на Черкащині, і має на меті виключно забезпечення права кожного українського громадянина долучитися до захисту своєї Батьківщини. 
У зв’язку з цим, для недопущення спроб ухилення від призову на дійсну військову службу під виглядом участі у підрозділах територіальної оборони ЧКО УК, реєстрація та постановка на облік добровольців буде проводитися виключно після подання військовозобов’язаними відповідних заяв та постановки на облік у військових комісаріатах за місцем проживання, з якими Черкаське крайове отаманство буде підтримувати командно-організаційну взаємодію та яким надаватиме копії складених реєстрів.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Від імені Ради козацької старшини Черкаського крайового отаманства, генерал-осавул Українського козацтва, крайовий отаман
О. Зайцев

Немає коментарів:

Дописати коментар