неділю, 16 березня 2014 р.

Яка нині ціна призначення Голови ОДА на Черкащині?

Вчора мешканці Черкащини дізнались, що в.о. Президента України О.Турчиновим підписаний Указ про  призначення Головою Обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка.
  Ця новина стала відром холодної води на голови принаймні найактивнішої патріотичної спільноти.
  Почнемо з того, що ніхто, як на мене, не заперечував би спільне рішення опозиції, якій саме силі дістанеться квота на призначення такого посадовця. Інша справа - яким чином це відбулось вже в тій саме силі, кому це дісталося. У нашому випадку - ця квота дісталась "УДАРу" В.Кличка.
  Що ж далі? Чи відбулось громадське обговорення кандидатури? Ні. Але, наскільки мені відомо, сьогодні вже відбулося таке обговорення в Народній раді Черкащини. Сьогодні! Вже після того, як кандидатура була затверджена.
  Саме з цього приводу о 15-00 на Соборній площі міста зібрались мешканці Черкаської області. Сам «винуватець» події до людей не прийшов. Громадськість виявила стурбованість з того приводу, що обіцяного погодження з Майданом того, хто претендує на посаду очільника області, не було. За браком власних досвідчених кадрів, Кличко протежував на посаду грошовитого місцевого бізнесмена з команди «любих друзів» помаранчевої влади, екс-головного податківця Юрія Ткаченка, який тісно співпрацює з командою колишнього губернатора Черевка, місцевого бізнесмена Казаряна та депутатів-мажоритарників з команди регіоналів Бобова та Ничипоренка.
    «Майданівці» принесли символічну "валізку" з грішми, аби показати справжню ціну посади очільника області. На валізі з «євриками» — напис «від «любих друзів».

 Кандидатура Ткаченка відома у політичних та бізнесових колах, однак майже невідома місцевим «майданівцям». «А хто він?», «А чому ми його тут не бачили?», «А за які заслуги  його призначили?», — цікавилися черкащани, які щодня виборювали перемогу Української революції на вулиці.
   Активістка місцевого «Демократичного альянсу» Таїсія Плахута вважає, що  прийшовши на посаду, Ткаченко відразу має показати громаді, яка у нього машина, якою він та його родина володіє  нерухомістю, пояснити, де він узяв гроші на всі ці речі, чи відповідають його доходи реальному рівню життя.
    Усі також погодилися з думкої більшості, що
негайно повинен приїхати Віталій Кличко, представити Ткаченка і сказати, що бере повну відповідальність на себе за формування нової команди у нас на Черкащині. Бо враховуючи загрозу воєнних дій в Україні, «Батьківщина» деструктивно діяти не буде, а буде й надалі працювати для громади. Але повинно проходити обговорення на майдані та у люстраційному комітеті.
    Активісти місцевого Автомайдану передали  Юрію Ткаченку коктейль Молотова, як нагадування про силу народу, про пильний контроль, який відтепер візьмуть над ним черкащани.  








1 коментар: