пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Шкиряк: Рано или поздно Украина должна будет освободить свои территории военным путем

                                      Зорян Шкиряк: Наши ребята готовы идти вперед, и я как патриот за такой сценарий
Повернути окуповані українські території під контроль держави можливе виключно військовим шляхом, заявив в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" радник глави МВС України Зорян Шкіряк.
За його словами, в даний час влада країни змушені "прораховувати всі ризики".
"Сказати" Ей, вперед! "Найлегше. Особисто я вважаю, що ми рано чи пізно повинні будемо військовим шляхом звільнити наші території. Я не бачу інших варіантів розвитку цієї ситуації", - зазначив співрозмовник телеканалу.
За його словами, такі ж настрої переважають на сьогоднішній день в українській армії і в підрозділах Нацгвардії.
"Наші хлопці готові йти вперед, і я як патріот - за такий сценарій. Але керівництво держави приймає рішення, у нас є головнокомандувач і Генеральний штаб, і ми повинні усвідомлювати, що вони також прораховують ті чи інші ризики, можливості", - пояснив Шкіряк .
Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.
21 вересня на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано рамкову угоду про початок розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках - поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Петровське та Золоте.
На околиці Золотого війська відвели 1 жовтня в районі Петровського - 7 жовтня. 9 жовтня відведення військ в районі Станиці Луганській не відбувся.
11 жовтня в Міноборони України повідомили, що розведення сил у Станиці Луганській відклали через обстріли бойовиків, і додали, що ніякої загрози втрати територій в тому районі немає.
За даними Генштабу ЗСУ на вересень, на Донбасі воюють 6 тис. Російських кадрових військових і 35 тис. бойовиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар