неділю, 20 листопада 2016 р.

"Чотири адвоката вирішили пообідати"

Кремль показав, як правильно використовувати медіа-технології в міжнародній госпропаганде.
Гучний блог (не стати!) "Трёхшаговой стратегії" в The National Interest з пропозицією Трампу задобрити і заспокоїти Путіна - всього лише скромний гендель з Кремлем адвокатів на пенсії, у яких через санкції зменшилися прибутку від супроводу радянського, потім російського бізнесу (хлопці акціонери контор, живуть на відсотки) *.
Притому, що це перший і єдиний блог цих персонажів Поттеріани (а ви спробуйте перевести їх прізвища :) Господа Баблоправо, Шкандибайло і Мелкокость розробили стратегію для президента США - ухохоталась :)).


http: //nationalinterest.org/blog/the-skeptics/3-st ...
Однак цікаво не це. Набагато цікавіше сам джерело монументальної "стратегії підкупу світового зла": видавцем The National Interest є Дмитро Костянтинович Симис (він же - "Саймс"; російські видання і телеканали титрують його якраз "Саймс", щоб надати ваги і зобразити "закордонним експертом") . Завсідник російських телеканалів і газет в статусі "міжнародного експерта". 69 років, народжений в Москві, вільно володіє російською, "син юриста" (якщо хто ще пам'ятає цей доісторичний мем).
Біографія гідна Бонда, Джеймса Бонда :)
Поступив на істфак МДУ (це "син юриста"! При тодішньому найжорстокішому контролі "потенційно класово небезпечних" факультетів у всіх вузах країни, не те що в Москві!). "Вступив в небезпечну полеміку з викладачем історії КПРС" - внаслідок чого виявився не на Колимі, а всього лише на заочному відділенні! Після чого спокійно надійшов на біолого-грунтовий факультет того ж МГУ. Був відрахований "за антирадянські висловлювання". Але звідти теж вирушив не в Сибір сніг прибирати - а комсоргом (!) І науковим співробітником в Інститут світової економіки і міжнародних відносин (крутіше Штірліца: "заарештовувати безглуздо, все одно не доведемо"). З Інституту світової економіки невимушено емігрував в США в 1973 році - це вже таланти рівня Вольфа Мессінга! В Америці юний комсомолець влаштувався в Фонд Карнегі (не як почвовед або антрополог, і навіть не як історик КПРС, - а як керівник Центру по російським і євроазіатських програмами), потусувався професором по трьом університетам і навіть прорвався в неофіційні радники президента Річарда Ніксона з питань зовнішньої політики. Після чого в 1994 осів у якості президента Ніксонівського центру (тепер "Центр національних інтересів") і став видавати дуже експертний і абсолютно незалежний журнал «The National Interest". При цьому ні Рейган, ні Буші його не посадили.
Ви вірите в таку неймовірну успішність геніального комсомольця-антирадянщика? Ось і я не дуже.
Все вище (і нижче) сказане дозволяє зробити два цікавих висновки:
1. Ось цю нісенітницю про "заспокоєння роздратованого Обамою Путіна" і "згоди не погоджуватися зі статусу Криму" можна вважати офіційною стартовою позицією Путіна для майбутніх торгів з Трампом. "Вимагай більше, щоб отримати хоч щось". Висувай абсурдні пропозиції повісити на Америку відновлення зруйнованої твоїм нападом економіки України - і можливо отримаєш шанс, що тебе не посадять, а дадуть доживати спокійно десь на руїнах олімпійського Сочі.
2. Саме так і виглядає міжнародна пропаганда Кремля - ​​безглузда і нещадна, зате ефективна. З нічого, з крихітного блогу чотирьох пенсіонерів-утриманців Кремля ще з часів the Perestroika російські ЗМІ роздули цілу кампанію "нової політики Трампа" (це вони досі не відійшли від ними ж придуманого міфу "хороший Трамп - друг Росії та Путіна", і не підуть мінімум до 20 січня). Але їм за посадою належить: "все ж оплочено". Фахівці відпрацювали як годиться: навіть паралельно розігнали кілька обурених статей - мовляв, це Америка намагається нав'язати Росії виплату репарацій за Крим і абсолютно невигідні умови. Типова тактика "тільки не кидай мене в терновий кущ". Хоча теж ознака якісної і повноцінної відпрацювання завдання.
А ось те, що той же безпардонний агітпроп, але вже зі смаком "тотальної зради", підхопили українські ЗМІ і експерти, набагато гірше. Значить, настільки впала резистентність до пропагандистських вкидання ворога, зовсім розучилися розпізнавати дезу. І навіть більше того (як справедливо зазначив А.Кафтан): точно так само дозволили собі ігнорувати маленьке слово "для" у фразі "стратегія для Трампа". І це тут же перетворило кремлівський бред практично в офіційні тези зовнішньої політики 45-го президента.
Загалом, ось з цього несамовитого і фантастичного плацдарму Путін розраховує почати тиск на Трампа. Так, не смішно. Але Путін, здається, справді впевнений, що Трамп - це ідіот з кумедною зачіскою, а 3,7 мільярда і імперія нерухомості - це випадковість.
Менше зради, панове. Це не "Трёхшаговая стратегія" - це всього лише "Тригрошова опера" кремлівського карлика. Ось тільки з Трампа хрінова королева, так що Путіну не варто було б розраховувати ні на помилування, ні тим більше на нагороди. Основний принцип Трампа-мільярдера, в тому числі щодо міжнародної політики: «Кожен повинен платити». Це не передбачає можливості нічого з описаного чотирма адвокатами міні-диявола ( «а акула - це риба, просто риба»).
* Олексій Кафтан в Діловій столиці http: //www.dsnews.ua/world/trampu-predlozhili-kinu ... привів біографії трьох з героїчних пенсіонерів-міжнародників (четвертий займався тим же, але в іншій конторі):
Джефрі Берт, партнер (на пенсії - тобто, бере участь в прибутку фірми, але вже не призводить клієнтів) компанії Arnold & Porter LLP був консультантом з іноземних інвестицій в СРСР з 1986 року, коли Горбачов у всіх сенсах "простягнув руку Заходу". Згодом, вже після розпаду Союзу, він забезпечував приватизацію ряду державних активів на території РФ і ряду пострадянських держав. Нарешті, з 2000 по 2007 рік очолював Російсько-Американську торговельну палату. Загалом, людина зі зв'язками.
Джеймс Хитч з червня 1975 року по листопад 2011 року працював в юридичній компанії Baker & McKenzie. Причому з 1997 по 2002 рік завідував пітерським філією фірми. А на пенсію вийшов вже з поста шефа філії київського, який очолив у тому ж 2002-му. Більш того, він працював в Міжнародному комітеті по праву Росії і Євразії Американської асоціації адвокатів, полягає в Робочій групі інноваційного підкомітету американо-російської двосторонньої президентської комісії (BPC). Спеціалізується на вдосконаленні юридичної платформи в області інновацій, підприємництва, наукових досліджень і хай-тека.
Пітер Петтібоун з 1974 по 1992 роки був радником в Раді США і СРСР з торгівлі та економічних питань. Один із засновників Ради директорів Російсько-американської ділової ради, багаторічний член її виконкому, а нині - почесний директор. З 2000 по 2010 рік Петтібоун був співголовою інвестиційного комітету Американської торгової палати в Росії.
Його профіль - створення офшорів, посередництво і допомогу в питаннях корпоративного управління, включаючи теми злиття і поглинання, створення АТ і СП - в тому числі з державною часткою.
А надає він такі послуги виходять на західні ринки компаніям з РФ і країн СНД, а також міжнародним компаніям, які ведуть бізнес на пострадянському просторі. З 1991 по 2010 роки він був партнером в московському відділенні трьох міжнародних юридичних компаній, включаючи Hogan & Hartson. У 2009 році головував в арбітражному суді при Російському союзі промисловців і підприємців (РСПП). У його досьє є і така сторінка як допомога космічним туристам в складанні контрактів з "Роскосмосом". В даний час є призначеним арбітром в трьох арбітражах Міжнародного комерційного арбітражного суду в Москві. Крім того, на паях з "Інтурист" управляє готелем RadissonSlavyanskya і бізнес-центром в Москві. Вільно володіє російською мовою.
Під блогом у Симис їх біографії і заслуги описані скромніше, хоча теж не ховається нічого:
Jeffrey Burt, James Hitch and Peter Pettibone served as partners of prominent international laws firms, heading the Soviet and Russian practices of Arnold & Porter LLP, Baker & McKenzie, and Hogan Lovells, respectively.
Thomas Shillinglaw was the lawyer for Corning Inc.'s projects in that part of the world.
The authors spent decades negotiating transactions and resolving disputes in the USSR, Russia, and Ukraine involving their clients and government officials and state and privatized enterprises at local and national levels. They have served on many inter-governmental advisory committees, as well as in various leadership positions for the American Bar Association and international trade and arbitration organizations relating to those countries.
                                                              Олексій Голобуцкій

Немає коментарів:

Дописати коментар