неділю, 20 листопада 2016 р.

У НАТО ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВРАЖАЮЧУ ДОПОВІДЬ ПРО УЧАСТЬ РЕГУЛЯРНОЇ АРМІЇ РОСІЇ В КОНФЛІКТІ НА ДОНБАСІ

informnapalm.org
"Керований хаос" став основою зовнішньої політики РФ, вважають автори презентації
У рамках щорічного засідання Парламентської Асамблеї НАТО українська делегація презентувала доповідь волонтерської групи InformNapalm про участь підрозділів регулярної армії РФ у військових діях на Донбасі. У сформованій базі волонтерів є інформація про 160 підрозділів із 75 військових частин РФ, спрямованих до України, повідомляє УНІАН.
Як відзначають автори доповіді, інформацію для неї збирали впродовж двох років. Всього було зафіксовано 165 інцидентів.
Аналітики ідентифікували підрозділи 45 сухопутних військових частин російської армії. Це мотострілецькі, артилерійські, танкові підрозділи, війська протиповітряної оборони, розвідпідрозділи, підрозділи снайперів і БПЛА. Більшість батальонно-тактичних груп для війни з Україною формували на базі мотострілецьких підрозділів Південного військового округу РФ, а саме: 136-ї, 18-ї, 17-ї, 19-ї, 205-ї, 33-ї і 34-ї мотострілецьких бригад; 291-ї артилерійської бригади 7-ї військової бази, що дислокується в окупованій Абхазії.
У доповіді наголошується, що батальонно-тактичні групи укомплектовані переважно контрактниками з бойовим досвідом, здобутим, як правило, під час так званих антитерористичних операцій на Північному Кавказі (Чечня, Дагестан, Інгушетія). Також є групи, перекинуті з більш віддалених районів Росії.
Експерти ідентифікували на Донбасі підрозділи з 12 частин повітряно-десантних військ. Їх використовували для реагування в критичних ситуаціях і утримання ініціативи в наступальних операціях (Іловайськ, Дебальцеве, Донецкий аеропорт). Російські десантники брали участь у цих операціях у складі цілих штурмових груп або складі бандформувань для підтримки, вважають автори доповіді. Також були ідентифіковані підрозділ7 7 військових частин спеціального призначення ГРУ РФ.
За результатами дослідження, російські спецслужби в Україні займаються підривною діяльністю, проводять психологічні операції. Вони захоплювали адмінбудівлі, нападали на українські військові об'єкти і колони. Зараз російські сили спецпризначення інтегровані в НЗФ на Донбасі, сказано в презентації. Використовуючи фіктивні документи, вони займають ключові посади від заступників командирів підрозділів до молодших командирів та спеціалістів, які використовують і обслуговують сучасне озброєння і військову техніку.
У зоні бойових дій аналітики виявили також військові 4 військово-морських частин, 5 формувань Нацгвардії РФ (більшість з них – контрактники, які мають досвід бойових дій на Північному Кавказі). Волонтери виявили на сході України формування протиповітряної оборони та радіотехнічних військ РФ. Також помітили новітній російський ракетно-гарматний комплекс "Панцир – С1", доставлений з РФ.
Вдалося довести, що один з цих комплексів належить 606-му зенітно-ракетному полку. "ЗРК "Бук – М1", який збив МН17, – це ще один слід, який, очевидно, вказує на роботу російських ВКС на Донбасі", – йдеться у тексті доповіді.
Військові частини з окупованого Криму також воюють на Донбасі, підкреслюють автори. Експерти також визначили, що військової кампанії РФ в Сирії беруть участь щонайменше 16 російських наземних формувань. 13 із них раніше воювали проти України. Автори дослідженнядійшли висновку, що розпалювання Росією конфліктів і створення осередків дестабілізації і зон військових дій свідчить про те, що "керований хаос" став основою зовнішньої політики РФ.
Як повідомляв 5.ua, за даними волонтерів, Кремль намагається заднім числом легалізувати своїх найманців на Донбасі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар