неділю, 20 листопада 2016 р.

Тактика хорошого копа і поганого копа: Путіну пора зрозуміти, що він сяде в будь-якому випадку

                            
"Хороший" для РФ (як запевняють досі російські ЗМІ) Трамп буде робити все те ж, що "поганий" Обама.
Про що свідчать не стільки його заяви, скільки дії. Зокрема, кадрові призначення, зроблені і плановані.
РФ так раділа "православному" Райнса Прайбасу, новому віце-президенту США? Але він завжди посилював і виправляв "занадто м'які і дружні по відношенню до Путіна і Росії" формулювання із заяв Трампа.
Вони приколювалися над Ньют Гінгріч за "Естонію - передмістя Санкт-Петербурга, за яку не варто вписуватися НАТО"? Відмінно. Найімовірніше, тепер отримають в якості держсекретаря Рудольфа Джуліані, який прямо говорить, що "не бачить в РФ військового суперника США - просто Обама не бажав загрожувати Росії". І Джуліані вже позначив основні вектори "співпраці з Росією" 45-го президента: наростити чисельність армії і припинити політику невтручання. Ніякого відводу військ НАТО до кордонів РФ або зменшення контингенту. Зате США зобов'яже всі країни НАТО наростити фінансування оборони до рекомендованих 2% ВВП. Вкрай позитивна для Кремля позиція: "Трамп відкине Путіна на ті позиції, де ми зможемо ефективно вести з ним справи". І ми всі прекрасно розуміємо, де саме ці позиції.
Хоча є ще один претендент на посаду держсекретаря США: екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні. Який завжди дотримувався вкрай скептично і жорсткої позиції щодо Росії. Одні з найвідоміших його висловлювань: "я не має наміру одягати рожеві окуляри щодо дій Росії і Путіна", а також пряме позначення Росії як «геополітичного ворога США». І це не так давно, в 2012.
Директором ЦРУ "схиблений на грошах Трамп призначить бізнесмена Майка Помпео", і розвідка США розвалиться? Ось тільки Помпео - випускник Вест-Пойнта, а це визначає світогляд раз і назавжди. Це його фраза в квітня 2014: «Щоб засвідчити свою підтримку владі України, ми можемо змінити розрахунки Путіна і збільшити для нього ризики». Плюс радником з питань нацбезпеки президента Трампа стане колишній глава ГРУ Пентагону генерал Майкл Флінн.
Загалом, "хороший друг Росії Дональд" за фактом просто здався РФ "хорошим поліцейським". Просто здався.
Як і "слабка і дружня Європа": чий Міжнародний кримінальний суд визнав анексію Криму прямими військовими діями РФ проти України. Після чого ЄС позначив безвіз для нас як вже суто технічну проблему, яка вирішиться найближчим часом. Ну і наостанок підтримав Обаму в домовленості про продовження санкцій.
Загалом, Путін поки ще вірить в "доброго Трампа" - але 20 січня його голова перетвориться на гарбуз ... І піде на "памкін пай" для Донні.
                                                            Олексій Голобуцкій
        

Немає коментарів:

Дописати коментар