неділю, 20 листопада 2016 р.

Українська оборонка. Навіщо знищували ракетний щит держави?

Смерч
Незважаючи на стратегічний характер, унікальне підприємство з виробництва направляючих для РСЗВ "Град", "Ураган" і "Смерч продали приватнику.

За інформацією з відкритих джерел, в Дніпрі знищили стратегічне державне підприємство "Науково-дослідний технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади" з виробництва направляючих для ракетних систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч", а також систем охолодження головок самонаведення ракет.
Цей інститут був найбільшим науковим центром металургії України і країн СНД в області теорії, технології і техніки виробництва труб і балонів. Основні види діяльності:
- Розробка енергозберігаючих технологій виробництва трубних заготовок і труб для теплоенергетики і машинобудування;
- Розробка і освоєння перспективних для теплоенергетики матеріалів і видів труб, що забезпечують підвищення параметрів енергетичного обладнання та експлуатаційної надійності;
- Авторський нагляд і технологічний супровід виробництва труб для підприємств теплоенергетики України;
- Періодична атестація технології виробництва труб для теплоенергетики на відповідність їх вимогам нормативної документації та Правил Котлонагляду з проведенням прямих випробувань на жароміцність;
розробка нормативної документації:
- Для виробництва труб для теплоенергетики і машинобудування;
- Для виробництва елементів котлів і трубопроводів пари і гарячої води;
- Технічна експертиза на відповідність сучасному рівню і вимогам зарубіжних стандартів діючої нормативної документації з виробництва трубної заготовки і труб;
- Експертні дослідження якості і причин аварійного руйнування металопродукції різного призначення.
   Втім, незважаючи на стратегічний характер цього підприємства, посадові особи міськради тоді ще Дніпропетровська а й Державного агентства України з управління державними корпоративними правами продали його в приватну власність. Після продажу виробничий цех просто розгромили, а унікальне обладнання вивезли. Наказом Державного агентства України з управління державними корпоративними правами виробничий корпус і дослідницьку лабораторію передали в комунальну власність Дніпропетровська.
У 2013 році з державної і комунальної власності на баланс комунального підприємства-банкрута передали всього 96 об'єктів. Згодом їх продали через біржу в приватну власність. У 2015-му за такою ж схемою були продані 208 об'єктів державної і комунальної власності. Оцінка нерухомості і продаж об'єктів відбулася за один день.
Відчуження майна почалося в 2013 році і тривало в 2015-му. Разом з інститутом в приватну власність були продані опорні пункти міліції, амбулаторія, ЗАГС. Протягом цих років міськрада виділяла кошти на утримання цих об'єктів. Щоб замаскувати продаж об'єктів, з 2011 року не оновлювався реєстр нерухомості міськради Дніпропетровська.
Вимагаю від прокуратури почати перевірки по кожному об'єкту щоб повернути їх в комунальну і державну власність!
                                                          Дмитро Снегірьов

Немає коментарів:

Дописати коментар