середу, 13 березня 2013 р.

Міліція продовжує покращувати стан хворих на ниркову недостатність

Щойно мені зателефонувала учасниця вчорашнього мітингу хворих на ниркову недостатність Валентина Михайлівна Михайленко і повідомила про наступне:

Сьогодні  до лікарняної палати, де проходив процедуру гемодіалізу один з організаторів учарашньої акції Самвел Устьян, увірвалися декілька міліціонерів, підскочили до нього  і почали йому погрожувати й залякувати. При тому, що гемодіаліз і так тяжко впливає на  стан організму, правоохоронці додали йому фізичних мук. У людини різко піднявся тиск, погіршився стан. Невідомо, чим це закінчиться. 
    Валентина Михайлівна каже: "Міліціонери пообіцяли, що нам інкримінують хуліганство за вчорашнє перекриття доріг у Черкасах. Після завершення сеансу гемодіалізу правоохоронці пообіцяли прийти й продовжувати допит Устьяна. Не дай Бог, щось станеться з людиною серйозне, то наш вчорашній мітинг для влади буде іграшкою, прорівняно з тим, що ми зробимо наступного разу".
На фото - Самвел Устьян

  Пізніш одному з черкаських інтернет-видань (http://procherk.info/)  ці події прокоментувала начальник сектору зв'язків з громадськістю МВС України в Черкаській області Наталія Таран: "Дороги і дамби – це стратегічні об’єкти. У зв’язку з цим після перекриття учора мітингувальниками шляхів було відкрито кримінальне провадження. Але не по комусь конкретно, а по факту вчинення дії. Тому слідчі прийшли в лікарню взяти пояснення в одного з мітингувальників, тобто виконати слідчі дії, – повідомила Наталія Таран. – Попередньо хворий був готовий зустрітися. Але увечері виявилося, що він на лікуванні і не готовий до розмови. Тож правоохоронці стали чекати завершення процедури. Якщо хворий скаже, що не може спілкуватися, то слідчий звернеться у інший час".
    Як на мене, то більш стратегічного об'єкту для держави, ніж людина та її здоров'я, не існує і не повинно існувати.


Немає коментарів:

Дописати коментар