неділю, 24 березня 2013 р.

Звернення до В.Януковича українських заробітчан в Португалії

Отримано електронною поштою з Лісабона сьогодні ввечері.


                                                                 

                                                                         



Українські заробітчани Португалії біля Української амбасади.



                                                                              


                                                                                                   Звернення

                                             Всеукраїнського  Трудового Руху - Солідарність
                                          від імені українських заробітчан та їх родин в Україні
                                       до Президента України, Уряду, Верховної Ради України

      Вимагаємо припинити соціальні репресії проти заробітчан та їх родин!

                                              Шановний  Вікторе Федоровичу!
    Звертаюсь  до Вас від імені мільйонів наших співвітчизників, які, як ви знаєте, через злочинне недбальство ваших попередників  на  посаді Президента України вимушено покинули Батьківщину і стали так званими нелегальними гастарбайтерами — заробітчанами.
     Ваші попередники не тільки не спромоглися забезпечити  їм трудові та соціальні права у себе на Батьківщині, а навпаки почали впроваджувати  репресивні і соціально дискримінаційні  документи, ставлячи заробітчан в  становище  «офіційних» економічних рабів.
      Самим серйозним прецедентом  такої дискримінаційної політики  на цьому напрямку стала  Постанова Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 року №236 , якою  фактично було запроваджено нелегітимний механізм податкових поборів  з заробітчан-нелегалів. Постанова дика  і за своїм соціально-етичним  і за своїм юридично-правовим змістом. Самим своїм існуванням така Постанова  вже  дискредитує Україну, перед  лицем європейських країн  як правову державу.
      На жаль  за 3 роки, вже вашого президентства,  ситуація на цьому напрямку не змінилась. Більше того,  сумнозвісна Постанова № 236 стала вказівною директивою вже для Уряду
Н. Азарова, на підставі якої почалися «наїзди»  контролюючих органів  на заробітчан з метою «схилити» їх до «співпраці».
      Заробітчан, або безпосередньо, або через їх  родичів «запрошують» на задушевну бесіду, в ході якої пропонують зареєструватися «приватними підприємцями», натякаючи при цьому на можливість притягнення до кримінальної відповідальності за несплату податків, оскільки  після «оцінки» достатку сім’ї  буде робитись «висновок»  про наявність не задекларованого  «постійного заробітку» .           
       Про який «постійний дохід» іде мова?!  Десятиліттями, не по своїй вині, ми  вимушені поневірятись по Європі і перебиватись випадковими заробітками щоб прогодувати своїх дітей і батьків. Десятиліттями ми виживаємо на свій страх і ризик без ніяких прав і соціальних гарантій. Місяцями ми тут сидимо безробітними і без даху над головою, але ніхто не ставить нас на біржу праці, не платить нам допомоги і не питає, як ми тут харчуємось. Щоб вижити ми, вчорашні лікарі, вчителі, інженери вимушені працювати на самих важких роботах по 12 годин і без вихідних. Коли ми тут хворіємо і втрачаємо здоров’я, ніхто не оплачує нам «лікарняний». В той час коли ми передали в Україну за ці роки вже сотні мільярдів твердої валюти і фактично втримали країну від економічного краху. Сьогодні ми не маємо пенсійного стажу, а ваших корумпованих урядовців не турбує, як ми будемо доживати свої роки після того, як втратимо здоров’я остаточно. Нехай вони підрахують скільки ваша олігархічна влада зекономила на нас, отримавши  мільярди  колоніальної ренти з «білих рабів» і при цьому не витративши ні копійки на гарантовані нам Конституцією України соціальні гарантії!  І після цього ваші бездарні управлінці ще пробують примусити нас  зареєструватись «підприємцями»?  І платити по чорній схемі  «податки»?
   Можливо вам також не пояснили  що ми, по європейських законах, «злочинці», які працюють в «тіні». І кожен день ми ризикуємо потрапити до в’язниці. Ми і звідти, як «підприємці» будемо вимушені закривати податкові «квартали»?  Ви і туди нам будете надсилати «штрафні» санкції за несплату «податку»? При цьому  ніхто з ваших  «контролерів» не питає в олігархів, які так переймаються нашими «постійними доходами»:
- А де ж вони взяли 50 мільярдів, які тільки за вашої каденції, вони вже встигли вивезти в офшори і не заплатили ні копійки податків до державного бюджету?
  Крім того можливо вам невідомо, про масові побори  на митниці які носять системний характер , якими фактично обкладається кожен «заробітчанин», що в’їжджає в країну. Про побори з дрібних автоперевізників, які займаються  перевезеннями наших передач нашим близьким і рідним. Ці побори сягають астрономічних цифр: - до 1000 євро з «душі». Кожен тиждень кордон перетинає до 500 перевізників. А вся ця зібрана «мзда» постійно живить всю управлінську вертикаль вашого митного відомства.
    Всі ці факти є свідченням сповзання кра...  Всі ці факти є свідченням сповзання країни до покращення, до краху, до прірви, до ярма – далі, кожен домірковує самостійно.

Голова Спільки українців у Португалії,
Павло Садоха

Немає коментарів:

Дописати коментар