вівторок, 5 березня 2013 р.

Т.Шевченко і черкаська влада


 Щороку на Шевченківські дні патріотична громада міста Черкаси проводить вшанування пам"яті Тараса на Театральному майдані міста біля його пам'ятника. Останні декілька років такі заходи проводились 9 березня - у Каневі або Моринцях, а 10-го - біля  пам'ятника Шевченкові в Черкасах. На цей день запрошувалися предстаники духовенства українських церков - УПЦ (КП), УАПЦ, УГКЦ, правилась літія, були виступи громадських діячів, відомих літераторів, вчених-істориків,
філологів. Біля пам'ятника також проводились Шевченківські читання: і діти, й дорослі читали полум'яні Кобзареві поезії. Ніколи ні з ким нічого не узгоджували, не просили нікого "соблаговоліть"...
   Ось і цього року було вирішено провети такий захід. На одному з останніх засідань Ради опозиційних сил Черкащини було прийняте відповідне рішення. Подати повідомлення  про  проведення взялась Черкаська міська організація ВО "Свобода". На мене було покладено завдання запросити священників, що я оперативно й виконав з позитивною реакцією представників церков.
   Та, як кажуть наші північні сусіди "нє тут то било"... Ось як відреагувала міська влада на бажання містян вшанувати пам'ять Поета:


















Якщо погано видно зі сканованого зображення, я зацитую: "Згідно рішення виконавчого комітету від 21.02.13 №194, необхідно отримати погодження землеутримувача - Черкаського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. Веретільний Н.О."
    Позаминулого року нашій громадській організації "Воля ХХІ" міська влада судом заборонила святкувати День прапора на Театральному майдані, тепер вони вигадали якесь незрозуміле погодження. Відколи це територія навколо драмтеатру стала режимним об'єктом?
  
   Не розумію, вони що, думають, що черкасці не прийдуть в один з Шевченківських днів до Тараса?..

Немає коментарів:

Дописати коментар