суботу, 17 січня 2015 р.

Професіонал

Юрій Стригун, журналіст «Газети по-українськи»


На українофобів прізвище історика Володимира Білінського діє так само, як шматок червоної тканини на севільського бика. Після кожного інтерв’ю з Володимиром Броніславовичем в мережі завжди знайдеться кілька російських тролів, які згадають, що він не має історичної освіти, тому його відкриття нічого не варті.

Апологети Москви пишуть про це з такою постійністю, ніби у їхньому «отечестві» сидять всуціль професіонали.
Між тим наприкінці ХVII століття московським патріархом був такий собі Іоаким. В «Материалах по истории раскола» розповідається про перші кроки новообраного глави церкви.
«Иоаким грамоте начал учиться, а до того не знал он писания, разве азбуку; ни чина церковного не имел, в церкви в редкий Велик-день бывал, понеже жил в деревне и зайцев ловил».
Фактично, росіяни визнали, що церквою керував неук, який усе життя зайців ловив.
Страшно зізнатися, але голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко досі має медичну освіту. Прем’єр Дмитро Медведєв за освітою  – юрист.
Не знаю чому, але мені було би цікаво на історичних лекціях Білінського. А от лікуватися у пані Матвієнко чи покладатися в суді на колишнього викладача римського права Дмитра Медведєва я би не став. З такими професіоналами цілком можна позбутися здоров’я, а якщо пощастить, то волі й майна.
Здається, що з усієї російської еліти лише глава церкви – справжній професіонал. Принаймні, якщо покликати патріарха Кирила до мого тестя в село Лісове, він би напевне всіх тамтешніх зайців переловив.

Немає коментарів:

Дописати коментар