неділю, 4 січня 2015 р.

Отакої! За вилучення з Різдвяного Вертепу персонажів Ірода, Жида та Жидівки, єпископ УГКЦ удостоївся масонського звання Великого Командора

Ось про що повідомляє "Острів.інфо":

Єпископ Української Греко-Католицької Церкви, громадський діяч та провідний науковець Українського Католицького Університету ві Львові Борис Гудзяк став кавалером Ордену Почесного Легіону.

За що церковного діяча, що представляє Церкву Галичини удостоїли такої нагороди ?

Більше того, відтепер владика Борис Гудзяк носитиме звання:
«Канцлера»
«Великого офіцера»
«Великого командора»


Виявляється такі нагороди просто так не видаються. Це тільки дояркам та свинаркам в СССР видавали медалі та ордена в честь чергової річниці КПСС.
   Масонські ордени треба заслужити.
   Так от Борис Гудзяк відзначився тим, що заборонив студентам УКУ у студентському різдвяному вертепі уживати персонажі Жида та Жидівки.
Свого часу сайт "Вголос" публікував таку інформацію:

"Як духовне читання на Різдвяний піст УКУ поширило директивне звернення про необхідність знищити образ Жида у невинних галицьких вертепах, де Жид разом з Іродом, часом спираючись на Жидівку, уособлюють одвічну спокусу українського народу лихварством та корчмою.

УКУ вбачає наклеп і дискредитацію цілої нації тим, що вертепні Жиди відволікають наївних селян від Пресвятої родини. Чим настільки не догодив маргінальний фольклорний елемент Гудзяку та Мариновичу, не зрозуміло, хіба би слугували Жиди знову цапом-відбувайлом за якісь інші прогрішення спільноти католицького тоталітаризму".

  ВЕЛИКИЙ КОМАНДОР БОРИС ГУДЗЯК

Немає коментарів:

Дописати коментар