четвер, 22 січня 2015 р.

Кому керувати Чигиринщиною?

Учора з ранку, йдучи Соборною площею Черкас, на очі спала така картинка: Десяток осіб, які назвали себе представниками громадськості Чигиринщини, прийшли на сьогоднішню сесію Черкаської обласної ради, щоб висловити рішучий протест проти можливості призначення на посаду голови РДА Олега Островського. Ці люди переконували, що зараз Чигиринщиною  керує цілком пристойна особа – Олександр Діскант. І люди, мовляв, ним задоволені. Бо той не дає красти.

  Тут же до мене потрапляє ще один папер - звернення мешканців Чигиринського району до Президента країни.
  Ось такого змісту:
              
                                           Президенту України

                                           Порошенку Петру Олексійовичу

                                           Мешканцi ( жителі )

                                          Черкаська обл.,Чигиринський р-н.,





                              З В Е Р Н Е Н Н Я
Прошу Вас розглянути питання про доцільність перебування на посаді голови Чигиринської районної державної адміністрації (Черкаська область) Дисканта Олександра Анатолійовича.

На сьогоднішній день ця особа, всупереч Закону України «Про очищення органів влади», інших нормативно-правових актів про люстрацію в органах державної влади, продовжує керувати Чигиринською районною державною адміністрацією.

13 травня 2013 року Слідче управління УМВС в Черкаській області відкрила щодо Олександра Дисканта кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (отримання хабара службовою особою). Дане кримінальне провадження було скеровано до Чигиринського районного суду. Там воно пролежала пів року. На сьогоднішній день справа 2 місяці знаходиться в Придніпровському районному суді м.Черкаси.

Відеозапис, на якому зафіксована передача хабара Олександрові Дисканту, знаходиться у відкритому доступі в мережі Інтернет (http://kropyva.ck.ua/content/viyavlya-tsya-shcho-d-skant-brav-khabar-eksklyuzivne-v-deo).

На момент отримання хабара чинний голова Чигиринської РДА Олександр Дискант працював сільським головою села Медведівка Чигиринського району. Колишня влада на чолі з екс-головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом, котрий сьогодні знаходиться в розшуці за підозрою у відмиванні бюджетних коштів та службових зловживаннях, за його погодженням Дисканта обрали сільським головою бо він вступив в Партію Регіонів. знаючи про його кримінальні походеньки. У такий спосіб злочинна влада керувала цією людиною, тримаючи в кишені кримінальне провадження відносно нього.

Але Олександр Дискант досі керує Чигиринським районом, хоча Януковича з Тулубом майже рік як в Україні немає. То де ж люстрація органів влади? Чому в Чигиринському районі досі заправляєлюдина, яку обгрунтовано звинувачують в хабарництві?


Зовсім не дивно, що чинний голова Чигиринської РДА займається системним переслідуванням жителів Чигиринщини, яких обурює як його некомпетентність в державному управлінні, так і кримінальне минуле цієї особи.

Тому від свого імені та за дорученням громади Чигиринського району ми наполягаємо на звільненні Олександра Анатолійовича Дисканта з посади голови Чигиринської райдержадміністрації та на об`єктивному розгляді кримінального провадження щодо нього, яке понад півтора роки лежить у суді.
    Просимо Вас, Петро Олексійовичу, доручити розгляд нашого звернення виключно центральними органами влади, не направляючи його на розгляд по суті до правоохоронних органів Черкаської області, які протягом тривалого часу займаються тяганиною при розгляді корупційних діянь О. Дисканта.

Дата                                                      З повагою


О.Островський.
Хотілось би у цій справі бути об'єктивним, але про О.Дисканта я знаю лише з матеріалів місцевих ЗМІ, а от О.Островського знаю, як побратима, патріота. Ніколи не користувався якимись благами чи преференціями від нього, але приходилось не один раз спільно робити справу поширення української думки, пропагувати справу патріотизму в Україні, працювати на збереження наших традицій, культури, мови, переконань.
  І сьогодні Олег докладає чимало зусиль у справі боротьби українського війська за збереження територіальної цілісності України.
   Сподіваюсь, що переможе істина і Чигиринський район очолить людина  гідна.

Немає коментарів:

Дописати коментар