понеділок, 16 лютого 2015 р.

Щось на посаду мера... влізло...

   Декілька років тому наш земляк, поет Олекса Юрін, блиснув такою перлинкою:            
                Розбиті ущент дороги,
                В оселях живе остуда,
                Стежиною однорога
                Зникає бюджет внікуди.
                З білбордів хриплять химери,
                Обшарпані вкрай під’їзди,
                Щось на посаду мера... влізло.

   Цю поетичну мініатюру я використав, як передмову до статті з "Провінції"  "Мессінгу й не снилося..."
   А йдеться у статті ось про що:

 

Скоро вже рік, як Черкаська область «загубила» членів блискучої команди Сергія Борисовича Тулуба. Вони розпорошилися по світу, як жучки-світляки в темному лісі. Де пружній, мов м`ячик, Рябцев? В яких пампасах заліг тітушків «татусь» Івакін? На якому континенті п`є ранковий кефір титан духу Пузяк?

Достеменно про це не знають навіть правоохоронні органи.

Але про долю найталановитішого тулубівця, носія розкішних рокфорівських вус, Євгена Влізла Провінція може розповісти.

Мессінгу й не снилося...

Бо екс-заступник Тулуба, екс-голова Черкаської РДА, фаворит виборів мера Черкас у 2012 році й не думав залишати Черкащину. Принаймні віртуально він тут.

Може для когось це й стане несподіванкою, але Євген Миронович – кандидат наук з державного управління. Лишивши адміністративну стезю, він пішов у науку, притулившись заступником директора з науково-виробничого забезпечення в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» у Києві.

Більше того, Євген Миронович продовжує навчання в докторантурі Черкаського державного технологічного університету. Науковий консультант «докторанта» Влізла – ректор ЧДТУ Тамара Качала.

Також з 2010 року дружина Євгена Мироновича – Ірина Олександрівна –працює старшим викладачем на кафедрі менеджменту ЧДТУ.


Незважаючи на те, що ані коллеги, ані студенти взагалі не бачать подружжя Влізло в університеті, Євген Миронович регулярно отримує стипендію докторанта (її розмір дорівнює заробітній платі доцента), а Ірина Олександрівна – зарплату старшого викладача.

Цей казус може мати тільки одне пояснення: Євген Миронович та Ірина Олександрівна Влізло досконало оволоділи методою Вольфа Месінга. Як відомо, видатний гіпнотизер власним прикладом довів, що для передачі інформації тактильний або словесний контакт не обов`язкові. Навіювати думки можна й на відстані. Навіть сотні кілометрів – не перешкода.

Швидше за все, цьому видатне мистецтво досконало опанувала й науковий консультант Євгена Влізла – Тамара Качала. Сьогодні профессор Качала здійснює наукове керівництво над 3 докторантами та 1 аспірантом. Згідно чинних норм, кожному вона приділяє 50 годин на рік. Перший з докторантів – Євген Влізло.

Як можна керувати написанням докторської дисертації, коли «клієнт» взагалі не з`являється в Черкасах?

Не виключено, що сеанс зв`язку між двома видатними науковцями відбувається в спосіб, який багато разів демонстрував видатний Месінг. Науковий керівник (Тамара Миколаївна) уявляє образ докторанта (Євгена Мироновича) й подумки переноситься до його кабінету. Після відповідного налаштування починається контакт «мозок у мозок». Геніальний гіпнотизер завжди прагнув сформулювати й послати об`єкту ту думку, котра б спонукала останнього до певних дій. Чим емоційніше думка, тим швидше відбувався процес навіювання.
Мессінгу й не снилося...

Не впевнені, що даний метод роботи з докторантом запатентовано, але принаймні гроші за свій невербальний науковий зв`язок Влізло й Качала отримують регулярно.

Отже, не за горами той день, коли кандидат наук Влізло стане доктором економічних наук.

Великий гуманіст, який восени 2012 року кинув дітей на Соборній площі грати в футбол м`ячем для регбі.

Видатний управлінець, котрий чудернацькими пропозиціями змусив представників французької кампанії Bonduelle перейти на чистісіньку російську («Скока, скока Ви нам гаварить ми Вам далжны?») – й назавжди втекти з Черкаського району.

Привабливий чоловік, слухаючи якого ніхто навіть не подумає, що дві прямі «Євген Влізло» та «наукова діяльність» бодай десь перетинаються.

Але ректор ЧДТУ вміє необроблені алмази перетворювати на діаманти. Очолювана нею Спеціалізована наукова рада штампує докторів та кандидатів економічних наук з кулеметною швидкістю.

Одним Влізлом більше, одним менше…

Кіндрат Булавін

Немає коментарів:

Дописати коментар