вівторок, 9 січня 2018 р.

ТОП-10 черкащан, які прославилися на всю Україну у 2017-му

Співали, танцювали, вражали талантами, красою та гумором. У 2017 році черкащани стали відомими на всю Україну здебільшого завдяки своїм музичним здібностям. Ведучі з Черкащини несподівано розважили глядачів Євробачення піснями. А от відомий черкаський співак Олег Винник, навпаки, більше з’являвся на екранах не як виконавець, а в якості учасника ТВ-шоу. Протягом року юні місцеві таланти підкорювали київську та європейську сцени. Вже не перший рік в Україні обговорюється історія одного з наймолодших мерів, а невігластво черкаського посадовця розсмішило та обурило громадськість. Сайт vikka.ua пропонує пригадати історії, якими прославилися черкащани.
1. Провели Євробачення та заспівали на всю Європу. Черкащани Олександр Скічко та Володимир Остапчук стали ведучими Євробачення-2017 у Києві. У другому півфіналі пісенного конкурсу вони підкорили глядачів своїм номером: хлопці грали на акордеоні та сопілці, співали, а ще ушкварили гопака під єврохіти. Тоді користувачі соцмереж відзначали, що цей перформанс був сильнішим за всі виступи на конкурсі.
2. “Місіс Всесвіт-2017”. Черкащанка стала найкрасивішою жінкою світу. Юліана Короченцева, яка представляла Україну на міжнародному конкурсі “Місіс Всесвіт-2017”, що проходив у Південно-Африканській Республіці, виборола титул woman Mrs. Universe Mrs. BEAUTIFUL WOMEN.
3. Рекорди баскетбольної зірки Святослава Михайлюка. Молодий, але вже легендарний черкаський баскетболіст Святослав Михайлюк у 2017 році блискуче відіграв на американському паркеті один зі своїх матчів, який поки що є найуспішнішим у кар’єрі вихованця БК “Черкаські Мавпи”. Баскетболіст допоміг Канзасу переграти команду університету Південної Дакоти з розгромним рахунком 98:64. Святослав Михайлюк відіграв на майданчику 30 хвилин. За цей час черкасець здобув рекордні для себе 27 очок, реалізувавши 5 із 7 триочкових кидків. Крім цього, у 2017-му Святослав неодноразово приносив перемогу своїй команді та навіть взяв участь у драфті найсильнішої баскетбольної ліги світу НБА, однак достроковозавершив виступи через травму.
4. Курйоз від чиновника. Заступник міського голови Геннадій Шевченко “прославився” через курйоз з римським написанням цифри 10. На одній з нарад у Черкаській міськраді він переплутав цифру Х з літерою “ха”. Випадок трапився під час промови директора департаменту фінансової політики. Геннадій Юрійович ніяк не міг збагнути, що за місце “х” займають Черкаси. Колеги пояснили йому, що це означає “хароше місце”. Відео курйозу облетіло весь інтернет та всеукраїнські канали.
5. Обдарований баяніст підкорив Європу. Музикант із Черкас Роман Сапунцов у 2017 році отримав у Італії свою четверту світову перемогу Гран-прі міжнародного конкурсу акордеоністів-баяністів “Премія міста Ланчіано” в Італії. Загалом обдарований хлопець 17 разів ставав першим на змаганнях різного рівня. Юнака з багатодітної родини переселенців давно примітили викладачі та видатні діячі мистецтв.
6. Нові амплуа Олега Винника. Співак взяв участь у шоу “Битва екстрасенсів” та був одним із членів журі шоу “Х-фактор 8”, де навколо нього розігралися чималі пристрасті. Його участь в шоу постійно обговорювалась глядачами, які розділилися на 2 табори: прихильників співака та його критиків. Крім того, цьогоріч Олег Винник дебютував у якості тамади. 15 червня він став розпорядником весілля Антоніни Матвієнко та Арсена Мірзояна. А наприкінці року знявся у новорічному шоу “Кварталу 95”.
7. Цілющий спів черкаської школярки. 14-річна співачка з Черкас Христина Жуковська успішно дебютувала у четвертому сезоні проекту “Голос. Діти”, а її “цілющий” спів став відомим на всю Україну. Христина розповіла, що всі родичі по лінії батька, який є родом із Умані, співали і навіть лікували своїм вокалом людей, які до них приходили зі своїми проблемами.
8. Черкащани заробили жартами 100 тис. грн.  Гуморист із Умані Володимир Шумко в дуеті з киянином Олександром Розвяковим двічі перемогли на популярному шоу “Розсміши коміка”. Першого разу гумористи отримали 50 тис. грн., а у вересні 2017 року черкащани виграли 100 тис. грн. Розсмішити коміків їм вдалося лише з другої спроби. Володимир Зеленський та Євген Кошовий не засміялись на шостій хвилині. Проте вони погодились піти назустріч учасникам і дати їм ще один шанс.
9. Щасливий безвіз. Уродженка міста Черкаси та любитель подорожей Софія Ярмош стала 100-тисячною українкою, яка скористалася перевагами безвізу. Із таким її привітав особисто Президент Петро Порошенко. За рік перетнула кордон шість разів. 20-річна студентка навчається за спеціальністю “Міжнародна економіка”. Вона пізнає не лише терени своєї країни, але і досить часто подорожує за кордоном. Лише за рік їй вдалося побувати в Угорщині, Хорватії, Боснії, Німеччині, Сербії та Польщі.
10. Молодий та креативний сільський голова. Артем Кухаренко – наймолодшийсільський голова в Україні. Йому довірили своє село 780 жителів. Цьогоріч Артем зробив у селі безкоштовний Wi-Fi, відремонтував дороги та закупив все необхідне для школи та дитячого садка. Він має  одразу кілька планів, як привернути увагу до рідного села. Перший – артистично. Артем любить співати: у 2016-му навіть взяв участь у талант-шоу “Х-фактор”. Крім того, сільський голова возить дітей із села на заняття танцями. Також підтримує розвиток спорту: нещодавно село навіть отримало перший в історії спортивний кубок.
Ну і чемпіонка світу Світу з фітнесу Оробець...

Немає коментарів:

Дописати коментар