середу, 17 січня 2018 р.

ЧЕРКАСЬКІ ОСВІТЯНИ МАЮТЬ ОТРИМУВАТИ ДОСТОЙНУ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ

                      Черкаські освітяни мають отримувати достойну заробітну плату
 11 січня взяв участь в нараді міського голови Анатолія Бондаренка з освітянами (директора шкіл та садочків). Відмітив для себе кілька речей.
Знову неочікувано піднялася тема виконкому, вже більше, ніж півроку триває епопея з бездіяльністю виконкому. Вже двічі міська рада відправляла у відставку, і двічі міський голова ветував це рішення. Наслідок – виконавча влада в місті паралізована, зірвано бюджетний процес. І от коли на останній сесії депутати 38 голосами вкотре розпустили виконком, міський голова взявся активно формувати новий. І вчора на нараді озвучив, що чекає пропозиції від освітян. Півроку ця тема його не хвилювала і він нікого нікуди не шукав.
Повернуся до самої наради. Прикро вразила одна промова. Під час виступу один з директорів озвучив тезу: "нам все одно, куди витрачаються мільйони з бюджету, головне дайте нам заробітну плату". Мені дійсно цікаво, чому цей педагог може навчити наших дітей? Дайте нам кістку, крадіть собі спокійно? Зрозуміло, що освітяни мають отримувати своєчасно достойну заробітну платню, але все ж основна їх роботи – навчати наше майбутнє покоління свідомо ставитися до життя. Влада має залежати від свого народу, а не навпаки.
І оскільки вже згадав про достойну оплату праці освітян. Ще одна прикрість: виявляється, що через низьку плату, спеціалісти не хочуть йти працювати в дошкільні навчальні заклади. Прямо на нараді запропонував міському голові, щоб він зробив відповідне доручення по перерозподілу бюджетних коштів. Наприклад, скандальний тендер на 57 мільйонів на прибирання снігу (якого фактично і не було) і зелених зон. І досі міський голова не зміг чітко обґрунтувати необхідність виділення таких коштів. Немає жодних пояснень, що належить до зелених зон і чому потрібна на їхнє прибирання така космічна сума. Тому вважаю, що можна сміливо зняти 19 мільйонів зі скандального тендеру і направити їх саме на підвищення заробітної плати працівників освіти. Щоб нарешті справжні професіонали йшли виховувати наших дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар