понеділок, 22 січня 2018 р.

"ВБИВЦІ ТАНКІВ" ПРИБУДУТЬ ДО УКРАЇНИ. ЩО СЛІД ЗНАТИ ПРО ПОТУЖНІ КОМПЛЕКСИ JAVELIN

/
Поява Javelin на озброєнні ЗСУ стане потужним фактором стримування в зоні конфлікту на Донбасі.

17 січня офіційно стало відомо, що українська армія безкоштовно

Порошенко підтвердив, що Україна отримає від США протитанкові комплекси Javelin
отримає від США протитанкові комплекси Javelin, а також інше оборонне озброєння на суму 350 млн доларів.

ТСН.ua з'ясував, чому Javelin вважається однією з найпотужніших ПТРК, на яких умовах Україна їх отримає і як це може вплинути на ситуацію на Донбасі.

Тривалі переговори

Розмови про військову допомогу США для України почали вестися ще з перших місяців війни на Донбасі. Вже незабаром після трагічних подій під Іловайськом влітку 2014 року питання про постачання зброї постало гостро. З озброєння одним з перших почали згадувати американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) Javelin.

Вже до кінця вересня 2014 року президент Петро Порошенко після свого першого візиту до США заявив, що постачання протитанкових ракет Україні з порядку денного знято.

Політ літака без російських деталей та озброєння української армії: в "Укрборонпромі" підбили підсумки 2017 року
 Політ літака без російських деталей та озброєння української армії: в "Укрборонпромі" підбили підсумки 2017 року

"Високоточна протитанкова ракета виробництва Франції та США коштує в 14 разів дорожче, ніж аналогічна ракета, яка розроблена КБ "Луч", але при цьому за основними характеристиками вона їм не поступається. Вчитися, щоб користуватися американською ракетою, треба 2,5 року, користуватися нашою зброєю ми вміємо", – заявив Порошенко.

Через півроку у ЗМІ знову почали обговорювати можливі поставки Javelin Україні. Влітку 2015 року Петро Порошенко підтвердив важливість цього озброєння: "Нам потрібні тільки 1240 ракетних комплексів Javelin, і це цілком справедливо". Ця цифра пов'язано з кількістю ядерних боєголовок, які добровільно Україна віддала 1994 року в обмін на гарантії Будапештського меморандуму

Немає коментарів:

Дописати коментар