вівторок, 8 травня 2012 р.

Храм - нахрапом

Цю публікацію я взяв з  http://pro-vincia.com.ua/ Вона є начебто продовженням початим мною минулого року публікаціям, присвяченим тиску регіонально-гундяївської церкви на нашу українську Церкву: 

 

 

 

 http://nazarbo.blogspot.com/2011/11/blog-post_8711.html

 http://nazarbo.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html

Тож, пропоную вам статтю, підписану     Кіндрат Булавін.

Серйозний вплив, набутий в Україні церковним відомством громадянина Гундяєва після приходу до влади команди Януковича, відчувається й у глухих селах. Це ліберальна Москва у межах Садового кільця підсміюється над кирилівським годинником Breguet за 30 тисяч доларів, який то зникає, то знову з`являються на фото. В Україні до бажань церкви громадянина Гундяєва, який будівельний пил на своїх книжках оцінює в 20 мільйонів рублів, ставляться цілком серйозно.
Так, у селі Хацьки Черкаського району релігійна громада УПЦ МП попросила сільраду виділити землю для будівництва храму. Поки що в центрі села на старому кладовищі будує храм громада Автокефальної православної церкви. За 10 років звели лише фундамент. Коли рили котлован, то розкопали старі могили. Люди були вкрай незадоволені. Запитання – чому храм будують на кістках, невже в селі землі мало? – й досі не має раціональної відповіді.
Так само незрозуміло поводиться й релігійна громада Московського патріархату. 4 сотки землі, які просять вони під храм знаходяться на території сільської школи. І їхнє бажання, коли вдатися до суконної бюрократичної мови, суперечить національному законодавству.
Однак союзником релігійної громади УПЦ МП стала районна влада. З сільським головою Хацьок Ігорем Чекаленко керівниками Черкаського району було проведено кілька «душещіпатєльних» бесід. Ніс за вітром тримає і районний відділ освіти Черкаського району. Спочатку райвідділ освіти заперечував відчуження шкільної землі. Але з часом - за мовчазної згоди начальника районного відділу освіти Шовкопляса – начальник міськрайонного управління Держкомзему у м. Черкаси та Черкаському районі Віктор Харченко вносить зміни в рішення про постійне користування земельної ділянкою ЗОШ села Хацьки – на користь Московського патріархату.
У результаті 28 жовтня 2011 року сільрада погодила громаді УПЦ МП. Прокурор Черкаського району депутатське рішення опротестував. Проте депутати прокурорський протест відхилили. Поки що дану справу розглядають у суді. Чергове засідання має відбутися 8 травня (два попередні засідання переносилися).
Лобістами зведення храму УПЦ МП на шкільній території є депутат Черкаської райради від ПР Ніна Підгора (до речі, вчителька Хацьківської школи). На чолі релігійної громади УПЦ МП в Хацьках – переважно члени Партії регіонів. На чолі Черкаської РДА – теж регіонали. І навіть таке дріб`язкове, за великим рахунком, питання регіонали вирішують не по закону, а нахрапом.
Невже коли в Хацьках одна церква – на кістках, інша – поруч зі школою, з духовністю тут все буде чікі-пікі?
Храм - нахрапом
Фундамент "на кістках" майбутнього храму Автокефальної церкви

Храм - нахрапом
Хацьківська ЗОШ

Храм - нахрапом
На цьому клаптику шкільної землі регіонали хочуть звести церкву УПЦ МП

Немає коментарів:

Дописати коментар