четвер, 31 травня 2012 р.

Черкаські комуністи не хочуть співпрацювати з рухом «ЧЕСНО»

29 травня черкаськиий Народний Рух України і Громадянський рух «ЧЕСНО» підписали угоду про співпрацю. Під документом свої підписи поставили голова Черкаської крайової (обласної) організації НРУ Ігор Волошин і координатор черкаського майданчику «ЧЕСНО» Назар Обідзінський.
– Співпраця наших організацій є можливою, перш за все, завдяки спільній меті – активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від негідних депутатів, – зазначив Ігор Волошин.
Також Ігор Володимирович закцентував увагу на близьких для народнорухівців критеріїв «ЧЕСНО»: відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті та участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.
Назар Обідзінський відзначив, що таку угоду заплановано підписати з більшістю політичних партій, незважаючи на їхні програми і приналежність до сьогоднішньої влади, зокрема і з Партією Регіонів.
     Сьогодні ж на форумі «Черкащина: захистимо вибір» Назар Обідзінський повідомив, що майже одночасно із Народним Рухом України була підписана угода про співпрацю із «Громадянською позицією» та Леонідом Даценком як координатором Ради опозиційних сил Черкащини,
– Тепер на черзі «литвинівці» і соціалісти. Очікуємо відповіді від Партії регіонів. А от комуністи відмовилися з нами співпрацювати, надавати будь-яку інформацію і навіть відмовилися пообіцяти, що вони запропонують порядних і достойних людей на вибори, – зазначив Назар Обідзінський. – Комуністи мотивували свою відмову співпрацювати тим, що вони нам не довіряють…
                                                                                      Джерело:  http://procherk.info/

 

 Меморандум
політичних партій Черкаської області

Ми, лідери політичних партій України в Черкаській області, публічно декларуємо підтримку 6‑ти критеріїв, які висуває громадський рух ЧЕСНО до кандидатів у депутати Верховної ради України.
Зобов’язуємося висувати в одномандатні та багатомандатні округи кандидатів, які повністю відповідають таким вимогам:
  1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини.
  2. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.
  3. Непричетність до корупційних дій.
  4. Прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя.
  5. Особисте голосування в парламенті (для діючих депутатів).
  6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів (для діючих депутатів).
У свою чергу зобов’язуємося надавати інформацію про кандидатів від наших політичних сил для ефективного аналізу їх відповідності вказаним критеріям.
Зобов’язуємось вести передвиборчу кампанію строго у відповідності до діючого законодавства України.

Підписання меморандуму з рухом "Чесно":

   "Громадянська позиція", голова обласної партійної організації Сергій Савісько:



"Опозиційна рада Черкащини", координатор Об"єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко:

Ті, що проти - очільник обласної КПУ Віктор Роєнко:
                                           
 

Немає коментарів:

Дописати коментар