середу, 23 травня 2012 р.

Канів. Вшанування пам'яті Кобзаря.

    22 травня, у 151 річницю від дня, коли тлінні останки Кобзаря знайшли свій останній притулок на Чернечій горі під Каневом, біля підніжжя тепер вже Тарасової гори пам'ять про Тараса зібрались вшанувати патріоти з усіх куточків України.
     Обласна влада Черкащини захід по вшануванню Кобзаря провела в досить оригінальний, я б сказав, експрес-швидкісний спосіб: Голова ОДА, Герой України, кавалер масонського ордена Св.Станіслава, чотирижди міністр  Сергій Тулуб у парі з радницею Президента, Ганною Герман, (яка в народі отримала прізвисько "Ганя Геббельс") оперативно і швидко поклали квіти до пам’ятника і «ретирувались», оскільки знали, що опозиція проводитиме акцію. 
    Делегація опозиції Черкащини, очолювана координатором опозиційної ради Леонідом Даценком та відомими на Черкащині опозиціонерами депутатом Черкаської обласної ради Юрієм Громовським (який у цей день святкував ще й власний день народження) та депутатом Черкаської міської ради Миколою Булатецьким, прибувши до місця вшанування, розпочала свій захід з розгортання біля підніжжя гори найбільшого прапора України, розміром 45х35 м.

 
Нагадаю, що це -  найбільший державний прапор, який пошила у 2007 році донецька майстриня і він занесений до Книги рекордів України.
   Потому черкаські опозиціонери піднялись до могили Т.Г.Шевченка, де поклали квіти, вінок та проголосили своєрідну обіцянку бути гідними українцями у непримиримій боротьбі з сьогоднішнім окупаційно-реваншистським режимом Януковича. У цей час до них приєднався чоловік з Дніпродзержинська, який привіз до Канева банер-полотнище з написом "Президенту - імпічмент" та сотнями написів-автографів фломастером та маркером з позначенням назв географічних пунктів України та зарубіжжя, звідки були власники цих автографів.  Банер було розтягнуто на могилі полум'яного поета-патріота, борця за українську Україну.

   На цьому  заходи по вшануванню пам'яті українського Пророка було завершено.
   Коли предстаники з Черкащини вже сідали до транспорту, поблизу стояв начальник управління культури ЧОДА В.Марштупа й таким вже "вєрнаподданічєскім" голосом доповідав своєму начальству від окупаційної влади по телефону: "Всьо, дакладиваю, мєрапріятіє завєршилась. Всьо нармальна".

На завершення програми Канівська районна організація ВО "Свобода" на чолі з її головою Ю. Гамалієм гостинно запросила  черкаських опозиціонерів  на кашу і чай, від чого ми не в силах були відмовитись.

Немає коментарів:

Дописати коментар