вівторок, 28 листопада 2017 р.

Вселенський патріарх Варфоломій закликав припинити агресію в Україні


Вселенський патріарх Варфоломій закликав припинити військові дії та агресію на сході України. Про це стало відомо з його послання з нагоди 84-х роковин Голодомору, текст звернення опублікували на сайті Патріархату.
“У той час, як ми в молитві згадуємо звірства голоду, ми також хотіли б зробити молитовне звернення до всіх людей доброї волі щодо припинення війни, агресії і триваючого насильства в Україні, а також підкреслити важливість поваги до прав і гідності людини, особливо військовополонених, за збереження та звільнення яких ми, православні, молимося кожної служби Божої”, – закликав Варфоломій.
Вселенський патріарх також наголосив, що злочини, які сталися з українським народом на початку ХХ століття, не мають повторитися знову.
“Нехай всі ми, кожен з власного розуміння, особисто і колективно, працюємо задля деескалації напруженості, розвитку діалогу та взаєморозуміння, так щоб темні віхи початку ХХ століття ніколи не повстали перед нами”, – сказав священнослужитель.
Він також додав, що Константинопольська церква-мати назавжди духовно з’єдналася з христолюбивим народом України, розділяючи надалі і його радість, і смуток.
“І коли терпить один член, то всі члени з ним терплять; і коли один член пошанований, то всі члени з ним тішаться”, – йдеться у посланні.

Немає коментарів:

Дописати коментар