понеділок, 13 листопада 2017 р.

У Черкасах суд пробачив «комунальнику» неподану декларацію


Кирило Шморгун, який обіймав посаду головного інженера КП ЧЕЛУАШ, у судовому засіданні розкаявся, що не подав декларацію як посадова особа, і суд простив його, навіть не оштрафувавши.
Кирило Шморгун обіймав посаду головного інженера комунального підприємства «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» із вересня 2016 року до червня 2017-го.
Будучи посадовою особою, Шморгун не подав декларацію про доходи до встановленого законом дедлайну: 1 травня 2017 року. За вказаним фактом правоохоронцями було відкрито кримінальне провадження за ст. 366-1 КК України
У судовому засіданні Шморгун щиро розкаявся і Соснівський райсуд звільнив його від відповідальності, а провадження закрив.
Шморгун таки подав декларацію 20 липня 2017 року, у якій вказав: єдине, що має – це зарплатня в комунальному підприємстві.
Зазначимо, що із грудня 2016-го по кінець січня 2017-го Шморгун виконував обов’язки директора ЧЕЛУАШ. До 2014- го року він входив до фракції «Партії регіонів», будучи депутатом Смілянської міської ради.
Зазначимо, що проблеми із декларацією мав і очільник цього ж підприємства Олег Ашавський.
Правоохоронці повідомляли, що він несвоєчасно, без поважних причин, подав декларацію кандидата на посаду. Декларацію Ашавський подав із запізненням у 4 місяці.
Директор ЧЕЛУАШу свою вину не визнав, пояснив, що про необхідність подати декларацію перед призначенням на посаду він обізнаний не був.
Соснівський суд прийняв аргументацію чиновника і звільнив його від відповідальності, обмежившись усним зауваженням. Провадження в справі закрито.
Сергій Макаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар