середу, 29 листопада 2017 р.

На Черкащині є село, в якому досліджують стоянку мамонтів

У селі Межиріч Черкаської області у теплу пору року археологи досліждують стоянку мисливців на мамонтів. Знахідки відносять до часів пізнього палеоліту.
Місце розкопок знаходиться біля траси на Черкаси Р10. На в’їзді в село стоіть маленька церква, навпроти – оточене парканом місце розкопок.
nastya-paw.livejournal.com
Наразі усі знахідки, інструменти та обладнання знаходяться в металевій споруді, якою і накрили найцікавіші, і, ймовірно, найбільші місця розкопок. Туристи можуть бачити тільки те, що не має великої цінності для вчених.
nastya-paw.livejournal.com
Це місце вже давно відоме своїми знахідками вченим-археологам. Реконструкцію зразка помешкання місцевих кроманьйонців-мисливців можно побачити в Національному науково-природничому музеї Києва. За її основу взяли знахідки саме цієї стоянки. Неодноразово ця експозиція мандрувала країнами Західної Європи, була в Японії, панораму Межирічної стоянки обладнав Американський музей природничої історії у Ньо-Йорку.
У самому селі знахідку відзначили у досить неординарний спосіб – на кожній табличці з номером будинку намальований мамонт. На кожному будинку, який стоїть на вулиці проведення розкопок.

Немає коментарів:

Дописати коментар