пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Разом з В’ятровичем до Польщі хочуть не впустити Святослава Шеремету

                                    Святослав Шеремета. Фото: Микола Тис/ZIK
Керівник МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що розпочато процедуру оформлення списку українців, яким заборонять в’їзд до Польщі. Вітольд Ващиковський раніше вже оголосив нев’їздним до Польщі директора Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича. Проте офіційно ніхто з польського уряду не хоче розголошувати прізвищ, які будуть у цьому списку. Вони хочуть, аби українці самі переконалися на кордоні, дозволять їм в’їзд до Польщі чи ні.

«Розпочинаємо процедури з не допуску людей, які висловлюють антипольські погляди, до Польщі. Люди, які одягають форму СС Галичина, до Польщі не в’їдуть, – сказав Вітольд Ващиковський.

Також, за його словами, заборонять в’їзд до Польщі особам, які зацікавлені у блокуванні ексгумації та реновації місць польських поховань. У списку не в’їзних до Польщі може виявитися прізвище Святослава Шеремети – відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті, директора меморіально-пошукового підприємства «Доля», голови ГО «Українські меморіали», – повідомляє Gazeta Prawna.pl Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/11/10/razom_z_vyatrovychem_do_polshchi_hochut_ne_vpustyty_syatoslava_sheremetu_1202995

Немає коментарів:

Дописати коментар