пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Про загибель дізналися від росіян: з’явилася шокуюча версія гучного вбивства морпіха з Черкащини

Українські морпіхи, які відкрили вогонь по товаришам, могли бути під впливом алкоголю і невідомих речовин, які їм могли підлити. Про це “Обозревателю” розповіла подруга одного із застрелених.
Нагадаємо, 14 лютого поблизу Широкиного морпіхи розстріляли чотирьох своїх однослужбовців. Серед них – 20-річний уродженець села Криві Коліна Тальнівського району Черкащини Артем Жовтобрюх.
Друзі загиблих військовослужбовців не вірять, що причиною вбивства морпіхів стала помста військових через нестатутні відносини.
Подруга загиблого старшого матроса 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗС України Валерія Литвиненка Марина Васильєва (її ім’я змінено з міркувань безпеки) не вірить у версію, яку офіційно озвучили раніше. За її словами, від інших товаришів по службі Валерія вона дізналася, що тих двох підпоїли терористи.
“Я не вірю… Ми часто говорили з Валерою – він завжди розповідав, які вони дружні всі… І тут раптом таке. Хлопці кажуть, що їх усіх підпоїли терористи. Вони навіть зараз не пам’ятають нічого…” – сказала вона.
За її словами, їх застрелили не сплячими – вони билися до останнього.
“Ви бачили Валерку? Він увесь побитий, у синцях! Звідки вони, якщо його просто застрелили, як кажуть…” – запитує дівчина.
Вона впевнена, що на тому боці знали про те, що відбувається, тому що відразу після інциденту терористи кинулися писати родичам і знайомим загиблих мерзенні повідомлення з погрозами. Так, дівчина дізналася про загибель друга не від родичів чи командирів. Їй надійшли повідомлення у соцмережі “Вконтакте” від терористів, які написали про смерть Валерія, знущалися над нею та погрожували розправою.
“А чого свічку не ставиш? Кореш твій – Валера Литвиненко – здох… Жди в коробці”, – написав дівчині якийсь Умар Магамедов (Братськ, Росія).
Дівчині досі приходять повідомлення та фотографії Валерія, на яких він перекреслений червоним кольором. “Ще одного укрокарателя ліквідовано”, – знущаються терористи.
Подібні повідомлення надходили і Назару Гопонюку – другові вбитого 20-річного морпіха з Черкащини Артема Жовтобрюха. Йому також написали у “ВКонтакте” про смерть товариша росіяни.
“Усякі росіяни почали надсилати мені не дуже гарні картинки. Для них це, звичайно, радісно. Писали, що “ще один каратель помер”. Веселилися”, – каже він.
Товариш Артема каже: той був дуже життєрадісним, товариським і компанійським хлопцем. Він переконаний, що Артем не міг бути замішаним у якихось конфліктах по службі, адже ніколи не влазив у суперечки та міг за себе постояти.
“В останній розмові я запитував, як у нього справи, як обстановка. Він особливих подробиць не розкривав, тому що їм не можна, але говорив, що влаштувався добре, в колективі досить весело, йому подобається. Я питав, коли він повернеться додому. Артем говорив, що поїхав туди на три роки. Пішов він десь в 2015 році. Тобто цей рік вже повинен був бути дембельським”, – пригадує він.
Із загиблим черкащанином попрощалися у Тальному та провели в останню путь у його рідному селі. Фото cherkasy24.info

Казимир Малевич, "Пейзаж поблизу Києва", 1930 рік

Немає коментарів:

Дописати коментар