вівторок, 13 лютого 2018 р.

У Черкасах прихильники Саакашвілі зносять на Соборну площу шини

Кілька стосів шин та зо п’ять десятків активістів, дехто з яких у балаклавах: у Черкасах прихильники Міхеіла Саакашвілі вийшли на протест проти свавілля влади, яка у бандитський спосіб, на їхню думку, екстрадитувала лідера “Руху нових сил” до сусідньої Польщі.
“Ми проти бариг. Ми за європейську Україну. І крок за кроком ми наближатимемося до цього. Однак сьогодні влада у бандитський спосіб вивезла Саакашвілі за кордон. Його захопили якісь люди в камуфляжах, і жоден правоохоронний орган не говорив, що відбулось. Лише надвечір вони зізнались, що справді захопили Саакашвілі. Ми знаємо, що народ дасть оцінку таким правоохоронним органам, такому Президенту, і обере собі достойного лідера, що поведе нашу країну у демократичне майбутнє. У нас має бути закон і правосуддя не для олігархів та владців, а для всіх громадян один”, – виступили активісти.
Серед відомих обличч: лідер “Автомайдану” Сергій Яковенко та депутат облради Микола Булатецький.
Після виступів активісти запросили представників поліції підійти і разом заспівати Гімн України, однак правоохоронці від таких закликів розбіглися.
Як відомо, близько 15:00 12 лютого Саакашвілі затримали у столичному ресторані.
Високопоставлені джерела “Української правди” в правоохоронних органах повідомили, що Саакашвілі можуть депортувати в одну з країн Європи.
Пізніше у Державній прикордонній службі повідомили, що видворили лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі до Польщі.
10 лютого у Нацполіції повідомили про початок оперативно-профілактичної операції “Мігрант”, метою якої є виявлення іноземців, які своїми діями впливають на криміногенну ситуацію в країні.
9 лютого Саакашвілі заявляв про спробу його викрадення “людьми з автоматами” у готелі в центрі Києва.
Перший раз Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня. Йому інкримінують ч 2. статті 256 – “Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності”.
Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.
26 січня Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт.
У Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до 3 років тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.
У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.
Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.
Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.
5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмовуДержавної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.
Як відомо, у листопаді 2017 року СБУ спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії.
Польща прийняла лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

Немає коментарів:

Дописати коментар