середу, 28 лютого 2018 р.

“Згадаємо”

Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля.  Світлина від Романа Коваля. 
На світлинах – Павло Шандрук, Осип Сорохтей, Леонід Бачинський, Василь Татарський, Олег Галац (Олександр Ільницький-“Барні”), Микола Флерко-“Танчик”, Владислав Зубенко, Сергій Мокренко-“Крук” і Геннадій Решетняк.
28 лютого 1889 р. народився Павло ШАНДРУК, командир бронепотягів “Полуботок” і “Запорожець”, учасник походу полковника Петра Болбочана на Крим і Першого зимового походу Армії УНР, генерал-хорунжий Армії УНР, головнокомандувач Української національної армії.
28 лютого 1890 р. народився Осип СОРОХТЕЙ, художник, член “Артистичної горстки” УСС та Пресової кватири УСС.
28 лютого 1896 р. у м. Катеринославі (тепер м. Дніпро) народився Леонід БАЧИНСЬКИЙ, в. о. товариша військового міністра УНР, сотник Армії УНР, автор спогадів про Визвольну війну.
28 лютого 1898 р. народився Василь ТАТАРСЬКИЙ, старшина 1-ї Запорозької дивізії, генерал-хорунжий (на еміграції).
28 лютого 1978 р. у м. Турці Львівської обл. Олег ГАЛАЦ (Олександр ІЛЬНИЦЬКИЙ-“БАРНІ”), вояк полку “Миротворець”. Безстрашний і зухвалий.
28 лютого 2015 р. в бою в с. Пісках Донецької області загинув Микола ФЛЕРКО-“ТАНЧИК”, боєць ДУК “Правий сектор”.
28 лютого 2014 р. у Києві загинув Владислав ЗУБЕНКО, учасник Євромайдану, активіст ВО “Свобода”. Дістав кульове поранення 20 січня на вул. Інститутській. Першу допомогу в Київраді отримав від Уляни Супрун – волонтерки, українки із США, яка разом з чоловіком прибула на допомогу. Помер у лікарні. Звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (21.11.2014, посмертно).
28 лютого 2017 р. біля с. Луганського Бахмутського р-ну Донецької обл. загинув Сергій МОКРЕНКО-“КРУК”, учасник Революції гідності, волонтер, доброволець ДУК “Правий сектор”. Попри численні осколкові поранення обличчя, очей та шиї, вийшов з Іловайського казана. Стрілець 3-ї роти 1-го батальйону 54-ї Окремої механізованої бригади. У грудні 2016 р. на Світлодарській дузі Сергій дістав осколкові поранення та контузію.
28 лютого 2017 р. в районі сел. Луганського Бахмутського р-ну Донецької обл. загинув народився Геннадій РЕШЕТНЯК, командир інженерно-позиційного відділення інженерно-саперного взводу 1-го батальйону 54 -ї Окремої механізованої бригади.
Вічна слава!
“Незборима нація”

Немає коментарів:

Дописати коментар