середу, 13 листопада 2013 р.

В Україні триває конкурс на кращий проект пам’ятника Чорному Ворону



В Україні триває конкурс на кращий проект пам’ятника Чорному Ворону – збірному образу героїчної боротьби за Волю України. Про уточнення в умовах конкурсу пише видання «Козацький край».Основною вимогою конкурсу є те, що пам’ятник не повинен ототожнюватися будь з ким з п’яти відомих отаманів, які мали псевдонім Чорний Ворон, адже він узагальнюватиме вшанування всіх героїв, які у різні часи полягли за Волю України.
Проекти пам’ятників слід подавати до 30 березня 2014 року на електронну адресу cossak_land@i.ua.
Пам’ятник за проектом-переможцем буде зведено в Холодному Яру на хуторі Буда біля козацької церкви Петра Багатостраждального (Калнишевського) на території музейно-етнографічного комплексу «Дикий Хутір» неподалік від тисячолітнього дубу ім. Максима Залізняка. Крім того, переможець отримає винагороду в розмірі 5 тисяч гривень.
Підсумки конкурсу буде оголошено під час щорічних квітневих вшанувань отамана Василя Чучупаки та інших героїв, які загинули за Волю України, що відбудуться в Холодному Яру наступного року.
До складу комісії, яка визначатиме переможців, входять лауреат державної і народної Шевченківської премії, письменник Василь Шкляр, лауреат державної Шевченківської премії, видавець і директор приватного історико-етнографічного музею «Козацькі землі України» Володимир Недяк, письменник та президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль, заслужений художник України Микола Теліженко, головний редактор всеукраїнської газети «Козацький край» Олег Островський.

1 коментар:

  1. Я вже знав про iдею зведення такого монумента у Хлодному Яру, але я думав, що пам’ятник буде уособлювати героїв визвольних змагань 1917 - 1922 рокiв. А тут - якась "розмита" iдея - "усiх часiв" :(

    ВідповістиВидалити