середу, 27 листопада 2013 р.

Про тридцять срібняків від "пающіх ректорських трусів" та анафєму від московських мракобісів.

     Замість епіграфа: "Православні Московського Патріархату попросили у президента Віктора Януковича статус домінуючої церкви та закликали його припинити інтеграцію в "чужу та ворожу структуру". (З останніх новин на "Українській правді")


Так, за два останніх дні мені двічі не пощастило.
  Перше невезіння: останніх два дні в Черкасах масовою атакою просуваються по усіх мікрорайонах "агітатори" співаючого ректора. Ходять по квартирах і пропонують реально заробити 200 грн. (+150 пізніш). І це - центр міста, Зелена, ПЗР, Митниця, район "Д"... Навть до Л.Даценка прийшли...
   А до мене чомусь не приходять... От невезуха!
   А про другий цікавий сьогоднішній випадок навіть не знаю, як і казати - підфартило чи не повезло. Коли прийшов до друзів, замість звичного вітання, почув: "Єх, Назаре, спізнився ти. От би прийшов годиною раніш..." Що такого відбулося?
     Ось що про це пише "Дзвін":


По офісах черкаських опозиційних партій та кандидатів в депутати Миколи Булатецького та Леоніда Даценка ходять жіночки у рясах, які представляються черницями православної церкви Московського патріархату, і проклинають усіх, хто за Євросоюз.

Щойно одна така “вєрующа” побувала в офісі Даценка.
“Ето русская зємля, і никагда ана європейской не станєт. Етот флаг , – тицьнула вона пальцем у синьо-жовтий стяг, що стоїть в кутку кабінету. – Ви знаєтє, што на нєго напісалі попзвьозди Евросоюза. Так ви должни обпісать флаг Европи!”
При цьому черниця металась по кімнаті і намагалась усіх облити свяченою водою.
Активісти, що були в кабінеті, ледве виставили навіжену за двері.
“Все це мені до болю нагадує 2004 рік, коли церква Московського патріархату на повну потужність працювала на Януковича. Я сам особисто тоді у Свято-Михайлівському кафедральному соборі УПЦ МП в Соборному парку Черкас виявив точку розповсюдження агітації за Віктора Януковича”, – навів паралель голова обласного товариства “Заповіт” Михайло Вакуленко.

                                                               *  *  *

Не повезло, бо пропустив можливість веселенький сюжетик побачити на власні очі. А підфартило, бо ще б не приведи, Господи, отримав би "анафєму" від мракобєсного патріархату...
    Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар