вівторок, 5 листопада 2013 р.

Учасників патріотичного походу Холодним Яром намагалися оточити невідомі молодики-”спортсмени”


Декілька листопадових днів у Холодному Ярі для членів молодіжної громадської організації «Національний Альянс» стали традиційними. З 2006 року сюди з’їзджаються молоді люди з усієї України, аби взяти участь у мандрівному таборі «Холодний Яр». Цього року  мандрівка припала на  31 жовтня – 2 листопада, вона зібрала двадцять юнаків та дівчат з Волинської, Чернігівської, Дніпропетровської, Черкаської, Полтавської областей.
Фотозвіт та інформацію про учасників патріотичної подорожі “Козацький край” отримав безпосередньо від її учасників
   
У давнiй козацькiй столицi – Чигиринi відбулося відкриття співочо-мандрівного табору “Холодний Яр -2013″. З піднятими синьо-жовтим, червоно-чорним, холодноярським “Воля України або смерть”, стягом “Національного Альянсу” та з піснею активісти вирушили до Богданової (Іллінської) церкви, що в Суботові. Там для учасників була проведена екскурсія меморіальним комплексом.

Також альянсівці побували біля 1000-літнього дуба Максима Залізняка, де Тарас Шевченко написав поему “Гайдамаки”, побачили знаменитий Мотронин монастир, де розміщувався штаб холодноярців, вшанували пам’яь Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака біля його могили в Мельниках. В Медведівці, звідки розпочався гайдамацький рух, відвідали краєзнавчий музей.
100-кілометрова мандрівка урочищем Холодний Яр завершилася на березі Дніпра, поблизу села Боровиця, біля “Павлюкової могили”.
Табір пройшов дуже успішно, однак мирна мандрівка “когось” таки добряче налякала. У суботу, 1 листопада, до коменданта “Холодного Яру” Сергія Мерчука зателефонували і запитали, чи з учасниками табору все гаразд. Розповіли, що о 6-й ранку до школи приїхав бус та джип приблизно з двадцятьма невідомими молодиками спортивної зовнішності. Вони оточили школу і чекали до 11 години сподіваючись, що звідти вийдуть мандрівники.


“Не знаю, які претензії нам могли б висловити невідомі молодики, проте сам цей факт обурює, адже Холодноярщина має славетну козацьку і повстанську історію, і патріотичні рухи та мандрівки навпаки мали би там підтримуватися”, – зазначає голова ВМГО “Національний Альянс” Майя Москвич.
Підготував Ігор АРТЕМЕНКО – за повідомленням ВМГО “Національний Альянс”
                                                             Джерело:"Козацький край"


Немає коментарів:

Дописати коментар