вівторок, 23 травня 2017 р.

Заява Конгресу Українських Націоналістів з приводу вчинення теракту – підриву гранати біля дверей офісу Конгресу

З А Я В А
Конгресу Українських Націоналістів з приводу вчинення російськими диверсантами теракту – підриву гранати біля вхідних дверей центрального офісу Конгресу.
22 год. 03 хв. 20 травня 2017 року, у центрі Києва, в будівлі за адресою Антоновича, 3Б, біля вхідних дверей центрального офісу Конгресу Українських Націоналістів  російською агентурою КГБ-ФСБ-ГРУ в Україні вчинено зухвалий  терористичний акт – підірвана бойова граната РГД-5. Лише за щасливим збігом обставин ніхто із тих, хто перебував на той час у будівлі, не постраждав.
Вчинений терористичний акт – чергова спроба дестабілізації української держави та суспільства, залякування українських патріотів та простих громадян після спецоперації, організованої та щедро фінансованої кураторами з Росії-агресора та завербованою російською агентурою в Україні під кодовою назвою «Марш перемоги». Т.з. «Марш» відзначився численними провокаціями, побиттям у Дніпрі ветеранів АТО  бойовиками-тітушками Опозиційного блоку-партії регіонів та спецпідрозділом «реформованої поліції», куди успішно перекочувала значна частина колишніх беркутівців, які розганяли та стріляли в Майдан Гідності.
Дата та мішень теракту вибрані не випадково. Терористичний акт здійснено напередодні сумного дня вшанування пам’яті жертв політичних репресій, який започаткований з ініціативи очільних членів Конгресу. Організатори вибуху знали, що у третю неділю травня по всій Україні заплановані жалобні заходи. Традиційно вони відбуваються і у Биківні, під Києвом, за участі Президента України та інших керівників держави, де поховано понад 100 тис. закатованих та розстріляних політв’язнів та репресованих.
Мало того, Конгрес Українських Націоналістів створений та пов’язує своє буття із національно-визвольною боротьбою Організації Українських Націоналістів з-під стягу Степана Бандери. На цій основі він формує свої ідеологічні та політичні цінності, продовжуючи суспільно-політичну діяльність на засадах українського націоналізму. Конгрес Українських Націоналістів є спадкоємцем національно-визвольних змагань українського народу та його найкращих представників: Є. Коновальця, С. Бандери, Р. Шухевича, С. Ленкавського, Я. Стецька, С. Стецько та багатьох інших. Конгрес твердо і послідовно, з моменту свого заснування, продовжував стверджувати:
  • основна загроза нововідновленій Українській державі та єдиній Європі чатує з боку шовіністичної та імперіалістичної Росії;
  • російська імперія (Московщина, царська Росія, сталінсько-комуністичний СССР, московсько-кагебешна федерація) недієздатна без України, її духовного та інтелектуального потенціалу;
  • російська імперія концентруватиме зусилля та робитиме всі заходи для відновлення повного контролю над Україною, повернення її в смертельні для української нації лабета імперії включно із військовою агресією та окупацією.
Тому Конгрес послідовно виступав та змагав:
  • до будівництва потужної, сучасної, боєздатної української армії, озброєної найсучаснішою зброєю та технікою;
  • за повернення до  Будапештського формату переговорів для протидії  воєнній агресії Росії в Україні, окупації Криму та частини Донбасу, політичним репресіям та злочинам проти людства, які вчиняють російські регулярні війська та найманці на окупованих територіях;
  • проти базування на території України російського Чорноморського флоту, як потенційної загрози для нашого народу і державності;
  • проти добровільної здачі Україною стратегічної та, особливо, тактичної оборонної ядерної зброї;
  • проти агресивної політики Росії, участі в Нагірно-Карабахському конфлікті, окупації Придністров’я, частини Грузії, Чеченської респуліки Ічкерія, участі в створенні ІДІЛ і т.ч. співучасті у нещодавніх терактах у Франції, Нідерландах, Англії та інших європейських країнах, воєнній підтримці режиму Асада у Сирії і співдії у злочинах проти людства та людяності асадівського режиму,
  • за право поневолених Росією народів  на самовизначення та створення власних держав.
Зрозуміло, що позиція та діяльність Конгресу поперек горла імперській шовіністичній Росії та її п’ятій колоні в Україні. У січні 2015 року слідком РФ вніс Голову Конгресу до списку «військових злочинців»- у числі інших 67-ми невгодних «імперії зла». Ідеї українського націоналізму – українського дієвого патріотизму дедалі ширше опановують українське громадянство та молодь. Активна участь у боротьбі Майдану, сучасній національно-визвольній війні в складі добровольчого руху, Збройних сил України та Національної гвардії конгресівців та вихованців Конгресу, багато з яких полягли на полі слави, не могли пройти повз увагу агресора.
Незважаючи на те, що КУН сьогодні офіційно не є парламентською партією, сотні членів і вихідців з Конгресу є сьогодні народними депутатами України, депутатами місцевих рад, державними службовцями різних рівнів та звично твердо захищають кожен на своєму місці інтереси нашого народу, самовіддано докладаючись до розбудови Української держави.
У приміщені Конгресу урядувала останні роки свого життя Слава Стецько – Президент Антибільшовицького Блоку Народів (1986-2003 рр.), Голова Організації Українських Націоналістів (1991-2001 рр.), Голова КУН (1992-2003 рр.), Народний депутат України 2, 3 та 4-го скликань, неодноразово бували соратники Степана Бандери  – командувач УПА  після загибелі генерала Романа Шухевича Василь Кук, багатолітній член Проводу ОУН(б) 97-літній Омелян Коваль, Голова Українського Державного Правління, наступник Ярослава Стецька – Богдан Федорак, Герої України Степан Хмара, Левко Лук’яненко та багато інших державних діячів. Зараз у цьому приміщенні створюється Музей Ярослава Стецька (Голови Українського Державного Правління – уряду відновленої Актом 30 червня 1941 р. Української Держави, в’язня нацистського табору «Заксенгаузен» (1941-1944 рр.), Президента Антибільшовицького Блоку Народів (1946-1986 рр.), Голови Проводу ОУН (1968-1986 р.р.))  та Слави Стецько.
Російський імперіалізм ні на хвилину не припиняв боротьби проти української національної ідеї. На адресу Конгресу неодноразово лунали погрози, за загадкових обставин гинули очільні члени, сайт КУНу незліченну кількість разів DOS-атакували, повністю знищили чорні хакери і сайт та електронний архів партійної газети «Нація і Держава».
Тому ми, звертаючись до Президента України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України, вимагаємо:
  1. Порушити кримінальне провадження за статею 258 КК України щодо вчинення  терористичного акту – підриву бойової гранати РГД-5 20 травня 2017 року біля вхідних дверей центрального офісу Конгресу Українських Націоналістів  в центрі Києва за адресою Антоновича, 3Б.
  2. Всебічно, повно та об’єктивно здійснити кримінальне провадження щодо вчинення терористичного акту, виявити і притягнути до кримінальної відповідальності, передбаченої чинним законодавством, виконавців та замовників зухвалого злочину.
Слава Україні!
Героям Слава!

Голова Проводу
Конгресу Українських Націоналістів
Степан Брацюнь

Немає коментарів:

Дописати коментар