вівторок, 30 травня 2017 р.

Черкащани начолі з Коваленко “перезавантажили” Народний Рух у столиці

Минулої неділі у Києві в Українському домі відбулися ХХVІ Всеукраїнські звітно-виборні збори Народного руху України, на яких обирали нового голову НРУ. В роботі рухівського з’їзду взяла участь представницька делегація із Черкащини. Головним питанням на зібранні, звичайно ж, було обрання нового лідера Руху, оскільки попередній очільник НРУ Василь Куйбіда заявив, що не буде балотуватися на наступний термін. Після гарячої дискусії, делегати з’їзду проголосували за обрання головою Народного руху Віктора Кривенка, який донедавна був заступником голови партії, і на сьогодні є діючим депутатом Верховної Ради України. Пан Кривенко набрав майже 80% голосів рухівців. За його обрання лідером чорноволівської партії проголосували і більшість делегатів від Черкаської крайової організації НРУ.
Лідер черкаських рухівців, депутат обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що це закономірний результат, адже молоді, енергійні, амбітні – Віктор Кривенко разом із своїм колегою народним депутатом України Павлом Кишкарем, який став його заступником, – за останній рік продемонстрували спроможність робити конкретні справи, зокрема і через свою активну законотворчість.
«Завдяки саме їм сьогодні Народний Рух потроху повертається і в українське інформаційне поле, – наголосила пані Коваленко. – Є надія, що у рік Чорновола, одного із наших національних українських лідерів, розпочнеться новий етап відродження Народного руху. Знаю, як тривожно переживалися і переживаються ці вибори голови рухівцями. І, ясна річ, ці остороги природні. Для більшості надважливо, аби гаряча молода енергія, РУХаючись уперед, не згубила безпам’ятсвом відчуття глибокої націєтворчої традиції чи не єдиної на сьогодні партії з історичною місією боротьби за українську Україну. Сподіваємося, що сьогоднішній чорноволівський Рух не стане чиїмось черговим політичним проектом. Принаймні, є відчуття, що справжні рухівці цього не допустять, а молоді, що тепер в авангарді НРУ, таки захочуть продемонструвати вміння творити нову якість українського політикуму».
Новий лідер РУХу Віктор Кривенко у своїй промові зазначив:
«Народний Рух України заявляє про свою готовність відкрити двері новим людям. У всіх регіонах нашої країни ми повинні залучати до себе авторитетних представників громадянського суспільства. Ми впевнені, що такі люди допоможуть докорінно оновити владу і розпочати справжні зміни. Ми віримо, що такі люди допоможуть сформувати оновлені команди, які твердо стоятимуть на демократичних, проєвропейських позиціях. Ми також віримо, що це дозволить здійснити докорінні зміни, які принесуть Україні мир і достаток».

Немає коментарів:

Дописати коментар