понеділок, 22 травня 2017 р.

ОСЬМАЧКА ПОСМІХНУВСЯ НАМ ДОЩЕМ


Світлина від Володимира Ткаченка.  Світлина від Володимира Ткаченка.  Світлина від Володимира Ткаченка.
Цього року шанувальники до Тодося Осьмачки в Куцівку з’їхалися звідусіль. З Городища делегацію привіз поет Олексій Тичко, зі Шполи – Сергій Ткаченко. Були й щорічні бажані гості з Обухівського осереддя: лауреат премії імені Тодося Осьмачки (2014 рік) Василь Трубай, неперевершений літературний критик Михайло Карасьов, заслужений артист України актор та кінорежисер Олександр Ігнатуша, який презентував свій фільм «Цвітіння кульбаб», а також цьогорічний лауреат премії імені Тодося Осьмачки поет Сергій Пантюк. Завдяки проекту «Міст-4: літературні Черкаси», організованого членами Черкаського літературного об’єднання імені Василя Симоненка, з’їхалася молодь майже з усієї України: з Житомира, Бурштину, Івано-Франківська, Тернополя, Сум, Чернігова.
Свято розпочалося врученням премії, яке провели меценат Микола Булатецкий та голова журі поетеса Валентина Коваленко, яка згодом поділилася з присутніми результатами свого дослідження генеалогічного дерева родини Осьмачків.
Традиційно гості відвідали Храм Різдва Святої Богородиці, де отець Василь відправив панахиду за упокій душі Т. Осьмачки.
Як і в попередні роки куцівці почастували гостей традиційними варениками та запашним кулешем на вулиці імені Тодося Осьмачки.
Письменники Черкащини подарували книги й журнали родичам та спонсорам нинішніх святкувань.
А спонсорами цього разу були:
Сергій Ярославович Рудик – ¬Народний депутат України;
Микола Іванович Булатецький – політик і підприємець;
Євген Володимирович Таран – директор кондитерської фабрики «Меркурій»;
Анатолій Пантелейович Терещенко – голова Смілянської громадської організації «Територія гідності»;
Валентина Михайлівна Коваленко – голова Черкаської організації «Партія Народний рух України»;
Юрій Сергійович Федоренко – голова громадської організації «СТОП СВАВІЛЛЮ»;
Олександр Сергійович Федоренко – голова благодійної організації «Твердиня»;
Анатолій Борисович Волошин – голова Черкаського обласного відділення українського фонду культури;
Валентина Сергіївна Осинська – учителька, відмінник освіти, мовознавець, громадський діяч.
Одинадцятий рік поспіль урочистості з ушанування пам’яті видатного земляка проводить благодійний фонд «Тодось Осьмачка» під керівництвом його голови Ігоря Коваленка.
У різні роки Тодось Осьмачка приходив до рідного села то білим самотнім лебедем на ставку, то запальним повітряним вихром над кручею, то ясним променем сонця на хмарному небі. Цього разу він посміхнувся нам дощем, якого так жагуче чекала знесилена суховіями земля.
Голова Черкаської
ОО НСПУ Володимир Ткаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар