середу, 14 березня 2018 р.

В Україні 2038 дітей, чиї батьки загинули в АТО. Геращенко: “Подивіться їм в очі, росіяни. А на кота Матроскіна сліз шкода”

Станом на грудень 2017 року в Україні нараховувалося 2038 дітей військовослужбовців, чиї батьки загинули на Донбасі внаслідок російської агресії.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила перша заступниця голови ВР, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко на презентації у Верховній Раді календаря “Погляд майбутнього” громадської організації “Серця кіборгів”.
“12 дітей, чиї татусі загинули. 12 пар очей. 12 цитат про Тата. Діти пишаються батьком-героєм, але мріють про живого тата…” – описала вона календар у “Фейсбуці”.
Ірина Геращенко відкрила фотоекспозицію в кулуарах парламенту разом з Анатолієм Свиридом, керівником ГО “Серця кіборгів”.
“Росіяни, подивіться в очі цим дітям. Це ваш президент Путін, ваші найманці, ваші маріонетки на Сході України з вашої зброї вбили татусів цих дітей. Кремль зробив цих малих українців сиротами. І цього ми не забудемо ніколи”, – заявила Геращенко.
“Хтось там плаче за котом Матроскіним (12 березня помер актор Олег Табаков – “Н”), а в мене немає сліз після 2014-го за жодним росіянином, що підтримав війну і вбивство українців. Це водорозділ”, – оголосила віце-спцкер.
Фото: ФБ Ірина Геращенко
“Придбала кілька календарів й звертаюся до колег-депутатів і журналістів: підтримайте ідею. Зібрані кошти підуть на оздоровлення дітей, що втратити батьків”, – додала учасниця гуманітарної підгрупи в ТКГ.
Геращенко додала, що з 2014 року внаслідок російської агресії вдовами залишились 1404 жінок, 2220 жінки втратили свої синів, 229 тисяч дітей стали внутрішньо переміщеними особами.
32 тисячі дітей проживають в населених пунктах поблизу лінії зіткнення, від мін покалічено 68 дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар