вівторок, 13 березня 2018 р.

Семиметровий “Жигуль-лімузин”: на Хмельниччині курсує транспорт черкаських розробників

У Шепетівці, на Хмельниччині, почав їздити незвичний транспорт: “жигуль-лімузин”, який розробили черкаські конструктори.
Про це пише видання “День за днем”.
Дов­жи­на транспорту ся­гає май­же сім мет­рів. Ав­тівку “приг­на­ли” у міс­то з Чер­кас ли­ше три дні то­му.
За сло­ва­ми бра­тів, 25-річ­но­го Са­мі­ра та 17-річ­но­го Олек­сан­дра, та­ких ав­ті­вок в Ук­ра­їні ли­ше дві: од­на перебуває у сто­ли­ці, а ін­ша — в Ше­пе­тів­ці. На свою за­дум­ку хлоп­ці вит­ра­ти­ли шість ти­сяч до­ла­рів.
” Лі­му­зи­ни ка­та­ють­ся по міс­ту, — хо­ті­ло­ся зро­би­ти щось уні­каль­не”, – каже Са­мір.
На ви­го­тов­лення ма­ши­ни піш­ло три ро­ки.
” Це був ста­рень­кий “Жи­гуль” мо­го ді­да. Я по­їхав у Чер­ка­си і ба­чив, як там ро­би­ли лам­бо-две­рі в “Жи­гу­лі-сім­ці”. Пі­дій­шов до цього май­стра й го­во­рю “зро­биш лі­му­зин мет­рів 3–4″? Він зап­ро­по­ну­вав сім мет­рів, але пер­ша спро­ба вий­шла нев­да­лою, ос­кіль­ки не вит­ри­му­ва­ла ра­ма. То­ді від Jeep Grand Cherokee пос­та­ви­ли ра­му”, –  роз­по­ві­дає Са­мір.
За­га­лом, аби склас­ти та­кий лі­му­зин, зна­до­би­ло­ся аж чо­ти­ри ав­тівки.
Ко­лір теж об­ра­ли нес­тандар­тний.
Ав­тівка роз­ра­хо­ва­на приб­лизно на 10 до­рос­лих лю­дей, ді­тей же ж сю­ди вмі­ща­єть­ся десь ві­сім­надцять осіб. Мо­ло­ді лю­ди пла­ну­ють ви­ко­рис­то­ву­ва­ти лі­му­зин для різ­них уро­чис­тостей, зок­ре­ма, для ве­сіль, ді­вич-ве­чо­рів та ін­шо­го.
Са­лон ав­тівки шкі­ря­ний, світ­ло­го кольору. Ма­ши­ну об­ладна­но кон­ди­ці­оне­ром, аби не за­мер­зну­ти взим­ку, та де­рев’яним сто­ли­ком для зас­тілля, ад­же в ав­тівці є бо­ка­ли.

Немає коментарів:

Дописати коментар