середу, 14 березня 2018 р.

Навчальний центр бійців УДА Яроша розташувався на березі Вовчої, у лісі Дібрівському, де Нестор Махно ховав скарби…

У цікавій місевості, опорвитій легендами і переказами української старовини і Визвольної боротьби, розташувався Навчальний центр Української Добровольчої Армії. Про це сьогодні, 14 березня, у День добровольця, написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.
Цитуємо слова посадовця: “Завжди радий спілкуванню з бійцями, які добровольцями вирушили воювати проти оскаженілих ворогів України і демонструють буквально чудеса витримки і стійкості в боях…
Щойно побував у гостях у Навчальному центрі Української Добровольчої Армії. Був просто вражений тим, наскільки переплелася історія української Визвольної боротьби в місцині, яку запорозькі козаки-першопоселенці назвали Дібрівкою – легенди розповідають, що десь у Дібрівському дубовому лісі на березі річки Вовчої ще й Нестора Махна скарби заховані. Як на мене, то справжній скарб тут – хлопці з усіх куточків держави, які знову взяли до рук зброю, щоб захищати Україну. Знаково ще й те, що командує Центром друг Максим «Покутяка», нащадок роду, де всі чоловіки воювали в ОУН-УПА Закерзоння під проводом Ярослава «Стяга». Історія повторюється…
Відзнаки Черкаської ОДА «Холодний Яр» ми привезли для 5 бійців. Двоє з них були на завданні, перед строєм нагородив трьох: друзів «Одісея», «Дракулу» і «Сенсея». Приємне відкриття: «Одісей» – наш земляк, родом із Тальнівщини.
Наша співпраця з Українською Добровольчою Армією триває досить давно – і відзнаками це аж ніяк не обмежується. Тож принагідна вдячність усім черкащанам, хто причетний до волонтерських «гумконвоїв» добровольцям – повірте, якраз вони за найменшої спроби сунутися далі на українську землю максимально ефективно передадуть «привіт» ворогу і від Центральної України!”, – написав Юрій Ткаченко.
Ярослав ЗВЕНИГОРА

Немає коментарів:

Дописати коментар