пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Коваль з Холодного Яру став прототипом давньоруського бога вогню Сварога для картини, яка потрапила у каталог Міжнародної виставки

                                    
Картина художниці Алли Михальчук з Кам’янського Дніпропетровської області потрапила до  каталогу Міжнародної виставки скульптури і живопису. Її картина  «Бог вогню Сварог. Холодний Яр-2017» – у віддрукованому у Львові каталозі Міжнародної виставки «Високий Замок».
Прототипом намальованого давньослов’янського божества став реальний коваль, розповіла майстриня. При цьому ті, хто бував у Холодному Яру,  легко впізнали на картині стилізований під старовину паркан музейно-етнографічного комплексу “Дикий хутір”, що слугує фоном. “Холодноярське” походження сюжету картини підтведила і її авторка – вона навіть включила Холодний Яр у назву картини, “прописавши” тут Сварога.
«Я побувала з екскурсією в Холодному Яру, де зустріла одного молодого і дуже харизматичного чоловіка. Він проводив майстер-клас по ковальству. Я отримала багато емоцій і висловила своє захоплення в картині», – розповіла художниця.
Слід відзначити, що «Високий Замок» – щорічна художня виставка, мета якої – популяризація сучасного мистецтва і виявлення його провідних тенденцій. Окрім того, це – платформа для творчої співпраці, обміну досвідом, думками й поглядами між художником і глядачем.
До нинішнього каталогу виставки увійшли роботи, виконані протягом 2017 року майстрами з усіх куточків України, а також з Польщі та Словаччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар