пʼятницю, 2 березня 2018 р.

У театрі нарікають на зарплату, в ОДА кажуть про високі премії театралів


Черкаський драматичний театр на 100% забезпечений заробітною платою. Про це на сесії облради повідомив начальник управління культури Олександр Шабатін, пише “Інфоміст“.
Він зазначив, що театрали мають найбільшу премію серед решти працівників закладів культури області, реагуючи на критику про їхню малу зарплату.
– Наприклад, черкаський хор за звання “академічний” отримує премію 3%, театр ляльок – 10%. Натомість у черкаському драматичному надбавки за це звання від 15%, а окремі представники дозволяють собі 25%. Я згоден, треба піднімати рівень фінансування, але не лише в цьому закладі, а по всіх, – зазначив Шабатін.
Йому апелював директор театру Петро Ластівка. Зокрема, він зазначив, що премії працівників є мізерними у порівнянні з колегами з інших міст. Наприклад, у вінницькому театрі надбавки за звання “академічного” на рівні 70-100%.
Також він зазначив, що загалом кошторис театру становить  12 млн 800 тис., тоді як затверджена сума – 10 млн 800 тис. грн. Не покритими є видатки на купівлю автобуса.
– Ми вже пішки ходимо, просимо придбати за 800 тис. гривень хоча б якийсь “Спринтер”, щоб ми могли пересуватись. Бо зараз весь час беремо в оренду, – зазначив Ластівка. – Крім того, вже сім років театр не отримував законні свої гроші на оздоровлення. Працівники не можуть дозволити відпочинок через малу зарплату, а кошти на оздоровлення теж не отримують. Закінчується ремонт, треба буде обслуговувати будівлю, поновити всі штатні одиниці, треба прибирати, підмітати, земля перейде в наше користування, це треба все робити, в нас 4 пожежники, а має бути 14.
Відповідаючи на питання депутатів, Ластівка повідомив, що протягом минулого року на квитках театр заробив 1,5 млн. Однак коштів недостатньо, щоб придбати собі транспорт.

Немає коментарів:

Дописати коментар