пʼятницю, 22 липня 2016 р.

ДНР і РФ. Неминучість карантину?

                           
У Запоріжжі СБУ затримала бойовики угруповання Схід. Цей епізод я вважаю найкращою відповіддю на всі ініціативи активістів "мизамір", які пропонують спростити повідомлення з окупованими територіями. Давайте взагалі блок-пости знімемо. А чого - одна країна, до чого ці перешкоди? Нехай їдуть вільно - тоді по всій Україні буде куди краще чути "голос Донбасу".


Охочих їхати в сусідні області і навіть далі вистачає. І це зрозуміло - в Донецьку віджали і розграбували все, що тільки можна. Банки і ювелірки порожні, автосалони теж зачистили ще раніше, бізнес платить дань "ополченцям" і не пискне. Так що там готівка або побутова техніка, вже запаси мідних проводів до кінця підходять. Саме час вибиратися з рейдами в Запорізьку або Харківську область.

У Дніпропетровську теж хочеться, але трохи страшно - в 2014 рвонула ціла юрба здичавілих зі зброєю і російськими прапорами робити Дніпропетровську Народну Республіку, та так ніхто і не повернувся. Пропали шахтарі і трактористи разом з автобусами. Два роки минуло, але при слові "Дніпро" деяких днровскіх ідейних борців за грошові знаки починає бити від легких сумнівів в доцільності ризику. Але доберуться і туди.

А якщо шмонають машини на предмет гранатометів (особливо гарні в діалогах з інкасаторами і при переділі бізнесу) і автоматів - можна їхати і далі. Київ і Черкаси, Миколаїв і Одеса - міста багаті готівкою та цінними мідними проводами.

Для повноти картини пропоную згадати судимого за вбивство громадянина Росії, який без візи спокійно приїхав до Києва, і встиг згвалтувати і вбити двох дівчат, поки його зловили. А якби ми не пускали громадян РФ в Україну без віз, а ставилися до них, як всі нормальні країни, то судимий за вбивство візу б не отримав. Так, це погіршення відносин, відповідні санкції та інший непотріб, але на іншого боку дві живих дівчата в Києві. Працюють, виховують діток, готують чоловікові такий-сякий вечерю. Але візового режиму немає, а дівчатка мертві.

Пропускний режим з територіями, які кишать терористами не тільки з донецькою пропискою повинен бути збудований таким чином, щоб не один бойовики не проскочив. Можете називати це карантином. Необхідно знайти спосіб для явно мирних громадян перетинати лінію розмежування - вистачає справжніх трагічних історій і люди не від нудьги змушені їздити. У кого-то там залишилися старі хворі родичі, у кого-то ... ось так відразу я не бачу інших підстав.

Але в основі - безпеку мирних міст України. Агітаторів зближення і дружби типу Туки і інших «громадських працівників на зарплати» треба посилати відразу і в дискусії не вступати - просто з почуття самозбереження. А з РФ тільки жорсткий візовий режим. Як роблять усі цивілізовані країни. Нічого хорошого звідти не приїжджає. За рідкісним винятком, яке легко отримає візу в посольстві. Решта - по ту сторону поребрика, рову з кислотою і спеціально навченими крокодилами.
                                                 Кирило Сазонов

Немає коментарів:

Дописати коментар