середу, 27 вересня 2017 р.

«А хто вибачиться за терор?», – нардеп прокоментував заяви Угорщини про «блокування вступу України в ЄС»

Угорщина має вибачитись за знищення під час Другої світової війни Карпатської України та жорстокий терор проти українців на Закарпатті.
Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.
«Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що вони будуть «блокувати будь-яке зближення України з ЄС». А Угорщина не збирається вибачитись перед Україною за знищення в союзі з Гітлером Карпатської України та жорстокий терор проти українців на Закарпатті (мінімум 6500 вбитих без суду)? Угорщина вже вибачилася за допомогу нацистській Німеччині та жорстокий окупаційний режим на Лівобережній Україні в 1941-43? Будуть вибачення за Корюківську трагедію – найбільше в історії Другої світової війни одномоментне винищення цілого населеного пункту? 6700 жителів української Корюківки було вбито за одну добу, а містечко спалене до останньої хати», – наголосив народний депутат України.
«Виконавці цього жахливого злочину: угорські карателі з 105-ої легкої дивізії та їх «помічники» з підрозділу 399 польової жандармерії, російського за етнічною належністю. За жорстку політику мадяризації українців Закарпаття, яка тривала в часи угорського панування хтось вибачається? Це і період Угорського королівства, і окупація 1939-1944. Мета – повна і насильницька асиміляція українства. До речі, а скільки в Угорщині шкіл з українською мовою навчання? Досить терпіти хамство», – наголосив Андрій Іллєнко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар