пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Україна відзначатиме 80-річчя Чорновола на державному рівні


Відтепер в Україні відзначатимуть День народження державного, громадського, політичного діяча, одного з лідерів українського правозахисного руху В’ячеслава Чорновола – на державному рівні. Про це йдеться у відповідному указі глави держави Петра Порошенка.
В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в селі Єрки (нині Катеринопільський район). У кінці 80-90-х років він став очільником українського національно-демократичного визвольного руху. Також був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України.
Так, з нагоди 80-річчя українського діяча, для вшанування пам’яті та популяризації постаті відбудеться низка урочистих, меморіальних та просвітницьких заходів у Києві, Черкасах та Львові. Зокрема план заходів має розробити Кабмін.
Нагадаємо, що помер український політик 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Борисполем. Тоді подейкували, що Чорновола “прибрали” як небезпечного конкурента у президентських виборах. Його поховали у Києві на Байковому кладовищі та посмертно отримав звання Героя України.

Немає коментарів:

Дописати коментар