пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

У Ляшка найбільше правди – у Тимошенко найбільше брехні

Дослідження VoxUkraine щодо правдивості висловлювань показало, що серед лідерів політичних партій Юлія Тимошенкко має найвищий індекс неправди, а Олег Ляшко  – навпаки найнижчий, і найчастіше говорить правду.
Про це йдеться в фактчекинговому проекті VoxCheck, підготовленому для видання «Новое Время».
З усіх висловлювань Тимошенко, проаналізованих проектом, правдивими виявилися 9%. А це лише чотири цитати, три з яких – повторення про те, що, згідно з даними ООН, 60% українців живуть за межею бідності.
Майже половина (48%) заяв очільника «Батьківщини» оцінені проектом як маніпулятивні, а приблизно кожна четверта (26%) – як відверто брехлива.
Крім того, 95% висловлювань Тимошенко виявилися негативно «зарядженими», що однозначно свідчить про відсутність у неї позитивної «повістки дня».
Результати дослідження показали, що Олег Ляшко куди правдивіший за Тимошенко та інших лідерів партій. Лише у 3% його висловлювань є елементи неправди, що, як виявилось, є найкращим «показником» серед усіх політиків, слова яких були проаналізовані.
«Почесні» друге і третє місця в рейтингу брехунів і маніпуляторів посіли Вадим Рабінович та Юрій Бойко, наступні за ними – Олександр Вілкул і Олег Березюк. До рейтингу також ввійшли Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Михаїл Саакашвілі, Андрій Лозовий, Ярослав Москаленко, Іван Крулько, Сергій Соболєв, Дмитро Добродомов.
У рамках дослідження були проаналізовані 424 цитати 20 вітчизняних топ-політиків. Результати показали: у двох з трьох випадках політики говорили неправду.

Немає коментарів:

Дописати коментар