суботу, 14 жовтня 2017 р.

Звернення Президента до Українського народу з нагоди 75-ї річниці створення Української повстанської армії

https://youtu.be/KUcHpYv3kpMШановні співвітчизники!
Сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо 75-ту річницю створення Української повстанської армії. Армії, що від перших днів її створення і до завершення боротьби проти поневолювачів рідних земель була справді народною, оскільки повністю формувалась і підтримувалась місцевим населенням.
Роки сталінського терору, жахи колективізації та Голодомору- геноциду, а згодом і навала нацистів зміцнили українців у переконанні щодо необхідності збройної боротьби за незалежність.
Воїни УПА поставили собі за мету «боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу».
Кращі сини й доньки українського народу мужньо чинили опір двом потужним тоталітарним режимам, кожен з яких прагнув поглинути нас, поневолити або винищити українців. Вони залишалися відданими українській справі та не припиняли боротьби, навіть усвідомлюючи її приреченість на той час. І зрештою вони перемогли.
Учасники національно-визвольного руху визнані нашою державою, а їх подвиги завжди залишатимуться прикладом для прийдешніх поколінь. Пам’ять про звитяги воїнів Української повстанської армії надихає сучасних захисників України, які протистоять російській агресії, додає їм сили і мужності.
І ми віримо в їхню перемогу.
Слава Україні!
Слава її героям!
                                                                               П.ПОРОШЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар