четвер, 12 жовтня 2017 р.

Щодня своє “Дизель-шоу”

«Дизель-шоу» — така назва гумористичної передачі на одному з телеканалів. Чимало сюжетів у цьому жанрі можна спостерігати й у дизель-потязі Золотоноша-Черкаси ось уже три з половиною місяці, відколи триває ремонт черкаського мосту, пише “Черкаський край”.
Ранковий дизель із Золотоноші вирушає о 5.30, тому пасажирам без почуття гумору не обійтися, аби в таку рань добутися на вокзал — пішки чи на таксі. Доводиться запастися витримкою й пасажирам трохи пізніших трьох маршруток, що вирушають у ранкове «вікно» на мосту вранці: в салон пасажирів набивається як оселедців. Щоб від ранкового «вікна» в Черкасах не дожидатися до вечірнього, є можливість опівдні приїхати комерційним дизелем. Він платний для всіх, зате й умови кращі, ніж у звичайному — м’які, а не жорсткі й облізлі, сидіння й відкриваються вікна!
Дизель Гребінка-ст. Шевченка за розкладом — через 15 хвилин. Це пільговий безкоштовний для пенсіонерів. У нього набивається стільки зморених відпочинком дачників, що крайнім «щасливцям» доводиться у вагоні стояти. До того ж, між ними туди-сюди протискаються кмітливі продавці, пропонуючи молоко, масло, сир, сливи, тютюн… І це вже базар-дизель-шоу.
А от вечірній дизель о 17.10 із Черкас до Золотоноші можна назвати «взяттям Бастилії»… Коли дизель рушив, із тамбура лунає відчайдушне волання дівчини, котру внесли не в той потяг:
— Зупиніть! Зірвіть стоп-кран! Мені ж на христинівський!
— Тебе машиніст уже почув! Через 5 хвилин вийдеш на ЗТА й доганятимеш свій христинівський, — пасажири заспокоюють дівчину та допомагають їй виштовхатися з вагона, коли його накриває хвиля нових пасажирів.
За якусь годину вагон втрясається, комусь знаходиться місце, комусь поступаються, хтось впізнає своїх чи тут-таки знайомиться. Обстановка тепла й доброзичлива. Навіть влітку, коли стояла спека, бачила кількох поважного віку жителів Золотоноші, які цим екстремальним дизелем у пошуках нових вражень добиралися на дніпровський пляж у село Благодатне покупатися й позагоряти та ним же поверталися назад. Можливо, з настанням холодів хтось їздить за ще якимось екстрімом. Бо потяг такий же переповнений… Шоу триває!

Немає коментарів:

Дописати коментар