суботу, 7 жовтня 2017 р.

Фестиваль «Козацький Кіш» на свято Покрова Пресвятої Богородиці в «Мамаєвій Слободі»

Дата події: 14 жовтня 2017 року
Козаки та дівчата-козачки «Мамаєвої Слободи» запрошують нащадків Запорозьких козаків 14 жовтня 2017 року спільно відсвяткувати свято Покрова Пресвятої Богородиці, котра є покровителькою українського козацтва та захисників Вітчизни!
Також запрошуємо фольклорні колективи та гурти, які мають бажання взяти участь в нашому спільному святі.
Отож, дайтесь чути, де маєте бути, правправнуки Запорожців, адже під Покровом Пресвятої Богородиці наші діди не боялись ні вогня, ні меча, ані третього болота!
Гайда до нашого «Козацького Коша» в «Мамаєву Слободу», котра розташовується практично в центрі Києва, за сім кілометрів від Майдана Незалежності, за адресою: Київ, вул.. Михайла Донця, 2
План заходів родинного козацького свята в День Покрова Пресвятої Богородиці:
7–30 – святочний церковний передзвін на дзвінниці ставропігійної козацької церкви в ім‘я Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі»
8–00 – Божественна літургія з нагоди 1107-річниці з дня відзначення Покрова Пресвятої Богородиці на землях України-Руси
12–00 – початок народних гулянь з нагоди Дня Українського козацтва

В програмі фестивалю «Козацький Кіш»:

  • Пісні, танці, розваги, народні ігри та забави за участі фольклорних колективів «Терлич-трава», «Панночка-козачка», а також козаків та дівчат-козачок «Мамаєвої Слободи»
  • Гарцювання козаків верхи на конях
  • Майстер-класи зі стрільби з лука, катання верхи на конях та возі спільно з козаками
  • Вашій увазі буде представлено низку історичних козацьких страв та наїдків, отож в казанах, у справжньому козацькому Коші оточеному возами будуть варитись традиційні войськові страви Запорозьких козаків: «Соломаха», «Рябко», «Тетеря», «Лемішка», «Куліш», «Верещака», «Гречані галушки», ну і звичайно ж у попелі вогнища випікатимуться знамениті коржі «Загреби»
  • Всі дорослі бажаючі відзначити свято за старим звичаєм, попередньо можуть забронювати столик в «Шинку – коса над чаркою», аби в дружньому козацькому колі родичів та друзів крикнути «Ерго бібамус» (Нумо – випиймо). Телефон для замовлення: 361–98–48; 066–091–12–79 ел. адреса: mamayevasloboda@gmail.com

Ласкаво запрошуємо до нашого «Козацького Коша» в Слободу самого “Козака Мамая”, бо ж нашому роду нема переводу!

Немає коментарів:

Дописати коментар